avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Considerati legal ce mi se inatampla?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Considerati legal ce mi se inatampla?

Vineri 10.09.2010 am fost apelat de seful meu, de coloana, care ma informat, sa trec pe la el deoarece am o invitatie, pentru marti 14.09.2010, ora 10, in fata unei comisii, unde trebuie sa dau socoteala, pentru faptul ca eu nu am solicitat prin cerere, acordarea a 6(sase) zile C.F.S.( concediu fara salariu), pe anul 2009, si respectiv 9(zile) pe anul 2010, conform art 124, din CCM la nivel de unitate, ce la initiativa Sindicatului, salariatii vor efectua, C.F.S.
Va mai informez, ca Sindicatul in anul 2009, a mai propus o retinere din salariu de 2%, ptr negocierile salariale, care din pacate nu s-au mai tinut....
Este legal sau normal sa faca asa ceva Sindicatul, mai ales ca eu nu sunt membru de sindicat?
Totodata, daca eu nu am fost informat, decat telefonic o singura data in luna decembrie, a anului 2009 , cand ma afla-m in C.O, iar dispozitia data cu privire la acest C.F.S., nu mi-a fost transmisa scris, despre aceste zile, ori prin alta forma, cum ar fi sa semnez, ca am luat la cunostinta, se poate acum infiinta o comisie, care sa ma invite, sa dau socoteala despre aceste aspecte? Este legal?
Va rog, sa ma sfatuiti, ce sa fac?
Sa semnez, ca primesc aceasta, adresa, si sa ma prezin, in fata comisiei?
Sau sa refuz, semnarea ei, ptr a mi-o trimite prin posta, iar cand o voi primii, sa conversam in scris, solicitan-d toate documentele legale, la care fac ei referire, iar aceste sa ma poata ajuta intr-un eventual comflict de munca?
Va multumesc anticipat de ajutorul dat....
Cel mai recent răspuns: maryus75 , utilizator 11:46, 12 Septembrie 2010
Buna ziua.Este normal si legal sa puteti fi chemat in fata comisiei de disciplina a angajatorului.Cat priveste celelalte aspecte in opinia mea nimeni care nu cunoaste prevederile CCM al angajatorului nu va poate da un raspuns avizat.De aceea eu va recomand sa va angajati un avocat care sa studieze contractul colectiv de munca si sa va indrume in ceea ce aveti de facut
:hm: fuguta la avocat pentru ca este opinia unui alt avocat!

ce comisie de disciplina ? pentru ce? nu v-ati indeplinit atributiile din fisa postului? probabil ca nici nu exista ( sic!)
sa semnati cererea de CFS din 2009 in 2010 adica sa va teleportati in timp :D
cine a facut cererea era obligat sa semneze atunci!!!
vi s-au redus drepturile salariale cu 2% ca asa s-a negociat cu sindicatul si nci nu sunteti membru de sindicat(?) s-a incalcat grav art. 38 c. mun. iar potrivit art. 165 c. mun. asta nu inseamna ca daca ati incasat astfel salariul inseamna ca ati fost de acord!
orice document veti semna mentionati " mi s-a adus la cunostinta la data de..."
daca veti semna de luare la cunostinta asta nu inseamna ca sunteti si de acord cu ceea ce scrie in acea hartie.
aaa daca tot v-au invitat sa prezinte si o hartie in acest sens!!!

in rest: sa auzim numai de bine !!! :)
Multumesc ptr sfaturi....
In primul rand pana nu vad hartia, maine dimineata, nu stiu daca este vb despre o comisie de disciplina?....sau alta comisie....Sigur voi solicita, sa vad decizia de infiintare a acelei comisii....si scopul acesteia....
O cerere se face din proprie initiativa, din cate stiu eu...Nu obligat, ca Sidicatul face o intelegere cu patrobatul, indiferent ca face obiectul unui act aditional la CCM pe unitate...
In luna februarie a anului 2009 mi sa oprit fara acordul meu 2% din salariu ptr niste negocieri, care nu au mai avut loc, tot in baza unei intelegeri intre sindicat si patronat....
Oricum orice act care a purtat semnatura mea, pana acum am scris data cand am semnat, si am scris, peste stampila, sau semnatura conducatorului ”CU OBIECTIUNII”, cand am considerat ca nu este legal, si fara viza oficiului juridic...
Va multumesc inca odata, si sa auzim numai de bine...Multa sanatate, si astept in continuare pct de vedere al dumneavoastra, daca mai sunteti dispus....:thumbup:
din cate stiu eu,sindicatul nu are voie sa negocieze asa ceva.CFS-ul se acorda numai la solicitarea expresa a angajatului,si numai cu semnatura acestuia.maine -poimaine ar fi in stare sindicatul sa negocieze sa veniti cu bani de-acasa intru bunastarea patronilor si a firmei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog respectos, sa va spuneti punctul de vedere, cu privire la aceasta speta...multumesc frumos... Bardac Nelu Bardac Nelu Va rog respectos, din suflet si binenteles daca dispuneti de timpul necesar, sa analizati, si sa imi impartasiti si mie punctul de vedere, al dumneavoastra de ... (vezi toată discuția)
Cercetare comisie disciplinara daia ileana daia ileana Buna ziua. Sunt angajat contractual intro primarie. Comisia de cercetare disciplinara are in componenta salariati din cadrul primariei. Pe data de 3 octombrie ... (vezi toată discuția)
Act aditional la ccm Mitzi76 Mitzi76 Am o intrebare. In unitatea noastra, ca act aditional la CCM se semneaza o nota comuna administratie-sindicat. Exista doua sindicate, din care unul ... (vezi toată discuția)