avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare comisie disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare comisie disciplinara

Buna ziua. Sunt angajat contractual intro primarie. Comisia de cercetare disciplinara are in componenta salariati din cadrul primariei. Pe data de 3 octombrie am primit din partea comisiei invitatia de a ma "prezenta in data de 4 oct, ora 12 , in vederea cercetarii disciplinare cu privire la sesizarea depusa la comisia de cercetare disciplinara cu privire la atributiile ce le am." M-am prezentat in data si la ora stabilita si am depus o cerere de amanare a cercetarii pentru a putea fi reprezentata de un reprezentant al sindicatului din care fac parte si tot odata am rugat sa mi se inmaneze o copie a intrebarilor la cre trebuia sa raspund in cursul cercetarii disciplinare. Comisia s-a retras, am primit o copie a cererii mele cu numarul de inregistrare, iar in data de 8 octombrie am primit o hartie din partea comisie prin care mi se aduc la cunostiinta urmatoarele:
"-prin adresa nr.3733/3.10.2012 a-ti fost invitata pentru cercetare disciplinara in urma sesizarii primarului X, nu a-ti raspuns la intrebari sens in care s-a intocmit proces verbal
-aveati posibilitatea de a fi asistata de catre un reprezentant al sindicatului la data cand a-ti fost convocata in scris si a-ti luat la cunostiinta prin semnatura
Ca urmare nu vi se mai acorda un alt termen." Urmeaza semnaturile celor trei membrii din comisie.
Fac urmatoarele precizari:In dimineta zilei de 8 oct am fost intrebata de d-l primar in prezenta un ui membru al comisiei daca aveam dreptul sa cer acest lucru si de ce nu a venit reprezentantul sindicatului in data de 4 cand am fost chemata la comisie. Nu mi s-a pus absolut nici o intrebare si nici nu am fost intrebata daca vreau sa raspund la vreo intrebare. Nu am semnat si nu mi s-a adus la cunostiinta procesul verbal din ziua respectiva. Dupa discutia cu d-l primar am primit si hartia de la comisie.
Multumind anticipat tuturor celor care imi vor raspunde as vrea sa stiu daca a fost legal ce s-a intamplat si ce sanse am in cazul in care voi contesta dispozitia, pentru ca va urma cel mai probabil o dispozitie de sanctionare, mai mult ca sigur cu desfacerea disciplinara a contractului de munca. Va doresc toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 16 Octombrie 2012
singura solutie este sa actionati in instanta deciza de concediere.aveti sanse. trebuia sa va acorde termenul
Nu este legal ceea ce s-a intamplat, dupa cele relatate.
Trebuia sa vi se acorde dreptul sa fiti asistat de un reprezentant al sindicatului cf. Codului muncii:
Art. 251.4. In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
Asteptati decizia de sanctionare si contestati-o in instanta in termenul stipulat in decizie.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Pentru ce data ati cerut amanarea cercetarii? 8 octombrie?
Vi s-a dat sa completati o nota explicativa in data de 4 octombrie?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Procedura comisiei este gresita, daca s-a retras pentru a discuta cererea dvs , trebuia sa va comunice solutia atunci si nu dupa cateva zile ...

Prin urmare, daca se va emite o decizie de sanctionare atunci aveti posibilitatea s-o contestati in instanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei respective.
Multumesc pentru raspuns, .

Alte discuții în legătură

Comisie disciplina Marius_wym Marius_wym Buna ziua, as avea o întrebare, am fost chemat in comisie luni la ora 14, dar decizia am primit-o vinerea la 21, cum as putea sa ma mai pregătesc cu ... (vezi toată discuția)
Comisie de cercetar disciplinara Anonimmus Anonimmus Buna ziua, Am revenit cu câteva întrebări. Săptămâna trecută am primit o Convocare pt cercetare disciplinara, unde nu s-a specificat obiectul ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara psh psh Buna seara.. Administratorul societatii emita o decizie de constituire a unei comisii de cercetare disciplinara fara a fi mentionat ca membru.in cursul ... (vezi toată discuția)