avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constuire casa partial pe terenul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constuire casa partial pe terenul vecinului

buna ziua!am inceput constructia casei ,crezand ca e pe terenul nostru,dar apoi dintr-o stupida gresala ,sa constatat ca jumatate din constructia este pe terenul vecinului.ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: klaudio , utilizator 00:40, 17 Septembrie 2010
Puteti obtine, prin buna intelegere sau pe cale judecatoreasca un drept de superficie asupra terenului vecinului pe care ati construit
multumesc pentru raspuns...asta inseamna ca pe cale judecatoreasca pot sa-l oblig sa-mi vanda suprafata terenului pe care am construit?
de "obligat" in nici un caz nu puteti...eventual va obliga s-o desfiintati :d e vb de dreptul de proprietate, cum sa-l obligati sa va vanda? eventual daca vrea el...dar el n-a vazut ca dv. construiti pe terenul lui? l-a lasat sa construiti cu rea-credinta?

nu confundati dr de superficie cu dr de proprietate!
ce inseamna dreptul la superficie??!!#-o...sunt intr-o situatie disperata.....nu gasesc o "portita" de iesire din situatia asta....nu a vazut pt ca nu este in tara.....buna intelegere nu exista:((....vrea o suma de bani pe toata suprafata pamantului la un pret exagerat#-o....nu stiu ce sa fac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la superficie klaudio klaudio in cazul in cre cineva construieste o parte din casa pe terenul vecinului se poate aplica dreptul la superficie? (vezi toată discuția)
Situatia bunurilor in concubinaj janedoe45 janedoe45 Sunt intr-o relatie de concubinaj, in urma cu 3 ani dupa decesul parintilor mei, pe o suprafata de teren mostenita am construit o cabana de lemn. Exista ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite ... Petrisca Elena Petrisca Elena Buna ziua. Aș dori să știu dacă dreprul de superfice se transmite prin moștenire! Mulțumesc frumos! (vezi toată discuția)