Sunt intr-o relatie de concubinaj, in urma cu 3 ani dupa decesul parintilor mei, pe o suprafata de teren mostenita am construit o cabana de lemn.
Exista vreo modalitate de a ramane eu proprietara asupra terenului insa pe constructie sa fim amandoi coproprietari, fiindca am construit-o impreuna cu concubinul. Care ar fi aceasta?
Mentionez ca eu am un copil din casatorie, concubinul meu nu are si nu a avut copii.
Multumesc pentru rabdare!
Cu stima,
Banuiesc ca stiti ca din punct de vedere al comunitatii de bunuri concubinaju;l nu este inca reglementat de legea romana, dar puteti fi co-proprietari, problema este ca conform dreptului la accesiune proprietarul terenului este proprietarul cladirii construite. Titlu de proprietate il are doar terenul dar cand cumparati materiale constructii luati chitante ba pe numele unuia , ba pe al celuilalt ca sa aveti n drept de creanta asupra casei....ca daca si chitantele sut pe numele concubinului atunci nu veti avea nicun drept
buna ziua!
constructia sa inteleg ca este deja intabulata in CF.
daca da, atunci incheiati cu respectivul act de vanzare cumparare pe o cota de 1/2, dar se va creea un dr de superficie asupra terenului.
dr de superficie=dr de folosinta asupra terenului pe durata de existenta a acesteia.
In caz de concubinaj bunurile sunt proprii si nu comune.
Se mai poate sa fie vorba de proprietate in cote parti.
Se poate sa incheiati un act juridic cu privire la constructie, dar consultati verbal si contracost un avocat ca sa inteleaga exact ce vreti si ce ar fi mai bine pt dvs.
Partaj dupa divort
sutachval
Care ar fi solutia sau solutiile in cazul unui proces de partaj al bunurilor comune ale sotilor dupa divort ,avand in vedere ca au construit o casa in timpul ... (vezi toată discuția)