avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa/lichidare/retragere/cesiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa/lichidare/retragere/cesiune

Buna ziua,

Din cauza neintelegerilor aparute in cadrul societatii, asociatul minoritar doreste insolventa societatii.Poate sa ceara insolventa fara acordul celorlalti? Ce c-tii trebuie sa indeplineasca pentru a putea cere de unul singur insolventa?
Care este diferenta dintre insolventa si lichidare? Ce solutie ar mai avea acest asociat minoritar de a scapa de aceasta firma? In firma se afla si un teren. Ce se va intampla cu acesta?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:01, 12 Septembrie 2010
Insolventa - imposibilitatea firmei de a achita datoriile curente (exigibile - ajunse la scadenta).
Lichidare - plata datoriilor cu bani obtinuti din patrimoniul firmei si impartirea restului ramas asociatilor.
Numai creditorii pot cere insolventa; daca doreste sa iasa din firma actionarul poate vinde partile sociale celorlalti actionari sau tertilor (depinde de actul constitutiv).
Conform art 27 din L85/2006 si debitorul poate intra in insolventa! Astept totusi raspunsurile la intrebarile mele! Multumesc
Buna seara .
Daca ceilalti asociati nu doresc insolventa si daca aceasta este iminenta si necesara pentru salvarea firmei, asociatul minoritar,daca are si functia de administrator, se poate adresa instantei pentru acordarea acestui drept refuzat nejustificat de ceilalti asociati.
Documentele necesare sunt cele prevazute de la art.28 din lege .
Daca insolventa-reorganizarea judiciara de gres,se trece la faliment-lichidare,adica dizolvarea ,lichidarea si radierea firmei.
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help pls cosmin26 cosmin26 care sunt modalitatile de falimentare/lichidare SRL/S.A.MULTAM (vezi toată discuția)
Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)
Firma insolventa datorii anulate? gabizugravel gabizugravel Daca o firma a fost declarata insolventa,atunci datoriile vor fi anulate?Administratorul daca refuza sa plateasca datoriile si neavand nici bunuri ... (vezi toată discuția)