avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Grilaj la geamul de la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Grilaj la geamul de la parter

buna ziua. sunt proprietarul unui ap. situat la parterul unui bloc de 10 etaje. de curand am montat un grilaj (dimensiuni L-270cm,l-150cm,adancime 40cm)la unul dintre geamuri (balcon L-250cm,l-130cm),iar de atunci am discutii cu vecinul de la et 1care considera acest grilaj drept "invitatie la spargerea ap sau".adica hotul se urca pe grilajul meu ptr a intra in ap sau.intrebarea mea este:exista o lege care sa precizeze dimensiunile si forma acestui tip de grilaj?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:42, 7 Decembrie 2011
Exista dispozitii legale privitoare la obligativitatea asigurarii sigurantei si securitatii locuintei .
Daca vecinul apreciaza ca sistemul dvs de siguranta reprezinta "invitatie la spargerea ap sau",are libertatea a-si asigura locuinta si bunurile ,prin montarea unui sistem suplimentar de securitate
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
multumesc ptr raspuns.vecinul doreste sa faca reclamatie la politie.pot avea neplaceri(amenda,modificarea grilajului etc.) ?multumesc anticipat
Nu exista asemenea bareme si nici nu ar putea sa existe, deoarece suprafetele de acoperit cu asemenea grilaje sunt diferite.
Vecinul ,daca apreciaza,are dreptul sa faca plangere
Situatia mentionata,respectiv asigurarea sigurantei si securitatii bunului imobil si a bunurilor din interior ,prin intermediul unui grilaj metalic ,nu constituie incalcarea dispozitiilor in vigoare de catre dvs,respectiv nu poate conduce la aplicarea de sanctiuni
nu am auzit sa fie un standard de grilaje/bare pt siguranta apartamentului, mai ales ca este la parter.
spre exemplu, cand ai mei au luat apartament ... un motiv de au ales et3, a fost acesta, ca la parter si etj1 sau et.4 poti sa intri pe geam in casa. deci vecinu de la et.1, trebuia sa ia in calcul acest factor cand sa mutat...daca nu ii convenea, nu isi lua la et.1...

cu grilaj sau fara, la et.1 pot sa urc si cu mainile goale si sa intru in apartament pe geam, acum cativa ani, am experimentat o excaladare de bloc de la parter pana la et.4 si invers pe la balcoane, e foarte simplu...sa ai putere in maini.

Alte discuții în legătură

Probleme cu evacuarea apei de la unitatea externa a ac-lui vecinului floor floor Buna ziua tuturor! Ma confrunt cu o problema pe care, sunt convinsa, o au multi dintre proprietarii de apartamente din cauza unor vecini care nu au ... (vezi toată discuția)
Montaj grilaje geamuri parter Stef_74 Stef_74 Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada ... (vezi toată discuția)
Problema condens de la aerul conditionat radu.s radu.s Problema Condens de la AC Buna ziua, am si eu urmatoarea problema. Eu locuiesc la parter, vecinul de la etajul 5 avand un AC care imi curge sub geamuri ... (vezi toată discuția)