avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Grilaj la geamul de la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Grilaj la geamul de la parter

buna ziua. sunt proprietarul unui ap. situat la parterul unui bloc de 10 etaje. de curand am montat un grilaj (dimensiuni L-270cm,l-150cm,adancime 40cm)la unul dintre geamuri (balcon L-250cm,l-130cm),iar de atunci am discutii cu vecinul de la et 1care considera acest grilaj drept "invitatie la spargerea ap sau".adica hotul se urca pe grilajul meu ptr a intra in ap sau.intrebarea mea este:exista o lege care sa precizeze dimensiunile si forma acestui tip de grilaj?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:42, 7 Decembrie 2011
Buna ziua,subiectul grilaje constituie si pentru mine un stres.Am intrat in programul de reabilitare termica cu primaria,vor incepe lucrarile si mi-au spus ca vor da jos grilajele si nu le voi putea remonta timp de trei ani,asta insemnand perioada de garantie a lucrarii.Motivatia este ca se va face condens din cauza acestor grilaje si vom pierde garantia lucrarii.Iar asociatia de proprietari,implicit si proprietarii vor fi obligati la plata integrala a intregii lucrari.Ma intreb oare, daca aceste grilaje prinse in niste suruburi afecteaza calitatea lucrarii,acelasi lucru se va intampla si cu aerul conditionat?Ati auzit cumva de vreo lege impusa de normele europene(banii fiind luati din fondurile europene) care sa interzica montarea grilajelor la final de lucrare sau sa anuleze garantia lucrarii?Multumesc frumos.O zi buna.

mickym32 a scris:

Motivatia este ca se va face condens din cauza acestor grilaje si vom pierde garantia lucrarii.Iar asociatia de proprietari,implicit si proprietarii vor fi obligati la plata integrala a intregii lucrari.


In Bucuresti ,unitatile specializate implicate in anveloparea imobilelor ,practica metoda desfacerii sistemelor de siguranta,executarea etapelor anveloparii si remontarea sistemelor individuale de siguranta
Daca in cazul dvs vi s-a comunicat ca grilajele produc "condens"....,este bine de parcurs contractul de executie anvelopare imobil sa constatati daca exista prevazuta aceasta precizare
Formarea condensului apare atunci cand umiditatea aerului are valoare ridicata, iar temperatura suprafetei de pe partea interioara a geamului este coborata. Condensarea incepe intotdeauna de la marginea geamului unde pot exista zone neetansate corespunzator.
Ori in cazul grilajelor nu poate fi vorba despre etanseitate ...

Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu evacuarea apei de la unitatea externa a ac-lui vecinului floor floor Buna ziua tuturor! Ma confrunt cu o problema pe care, sunt convinsa, o au multi dintre proprietarii de apartamente din cauza unor vecini care nu au ... (vezi toată discuția)
Montaj grilaje geamuri parter Stef_74 Stef_74 Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada ... (vezi toată discuția)
Problema condens de la aerul conditionat radu.s radu.s Problema Condens de la AC Buna ziua, am si eu urmatoarea problema. Eu locuiesc la parter, vecinul de la etajul 5 avand un AC care imi curge sub geamuri ... (vezi toată discuția)