avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot obtine acte legalizate pentru o cladire pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot obtine acte legalizate pentru o cladire pe care am ridicato fara autorizatie de constructie ?

acum 4 ani am construit o cladire cu destinatie spatiu comercial pe un teren cumparat prin act de mana sub semnatura privata [asa parca se numeste] de la o ruda apropiata respectivu cumparandul la randul lui tot printrun act de mana ulterior legalizandul prin hotarare judecatoreasca in 2009 acum eu a cumparat terenul in 2010 prin notariat act vanzare cumparare intrebarea mea este cum pot sa imi legalizez si cladirea sa o trec pe numele meu ? mai mentionez un aspect in 2008 respectivul de la care am cumparat terenu a desfasurat activitate in cladire [magazin alimentar] si pentru a fi racordat la electrica a depus o declaratie pe numele lui la primarie prin care sustine ca ca ridicat cladirea fara autorizatie si spre a fi impozitat in acel moment deschizand un rol pe persoana juridica in monentul de fata figurand cu rol doar pe cladire pe care tot eu platesc impozit el de fapt recunoscand dreptul meu de proprietate .deci cum pot sa intru in legalitate si sa trec totodata cladirea de la rolul lui la rolul meu alaturi de teren? va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: marin76 , utilizator 20:21, 12 Septembrie 2010
in primul rind intrati in legalitate in ceea ce priveste edificarea constructiei. biroul urbanism din cadrul primariei va poate ajuta. intocmiti actele privind terenul in forma ceruta de lege si cu toate acestea va prezentati la administratia financiara unde puteti sa faceti un singur rol pentru toate imobilele pe numele dv.
doar cei de la primarie pot solutiona problema dvs.
pe baza la ce documente ? fara o hotarare judecatoreasca poate sa dizolve un rol in favoarea altui rol?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de terenuri Puyan Puyan Acuma 28 de ani sa facut un schimb de terenuri intre primarie si tatal meu pt construirea unor bazine de apa , sa efectuat schimbu de teren sau predat actele ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala activa Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Am cumparat un imobil ,sub denumirea- in actul de vanzare cumparare \"beci\",preluand prin acelasi act si certificatul de urbanism si proiectul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan xviber xviber Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren intravilan de 700mp (7lx100L) de la o persoana care are un act de schimb (a schimbat un apartament cu o casa + cateva ... (vezi toată discuția)