avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie

Buna ziua

am primit o citatie in posta care ma pune pe ganduri. Textul ei este cam asa:

Subsemnatul...domiciliat ...este chemat in instanta la camera ... data ... ora...in calitate de martor in proces cu IPJ Mures in calitate de intimat pentru Fond - plangere contraventionala.

Nu stiu la ce se refera, eu nu am intentat nici un proces si nu am fost implicat in nici o activitate de unde as fi putut sa fiu citat ca martor... ma puteti lamuri despre ce poate fi vorba? si termenii nu imi sunt familiari.

Cosmin
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:19, 17 Noiembrie 2007
Am urmat adresa www.just.ro, si am cautat dosarul. L-am gasit si m-am lamurit. Este vorba de o tamponare in care am fost implicat in luna iunie sau iulie, daunele au fost minore, o usa indoita, vinovat a fost celalalt conducator auto implicat pentru ca nu mi-a acordat prioritate. Iata textul gasit pe site:
"Citarea din oficiu a asiguratorilor: BT ASIGURARI TRANS SA si SC UNITA SA, conform art.33, alin.1 din OUG 2/2001. Audierea in calitate de martor a celuilalt conducator auto implicat in accident C. Cosmin, conform art.129, alin.5 CPC, sens in care se citeaza la adresa din Tg. Mures, str. X. Citarea intimatei. Amana cauza la 11.01.2008. Pronuntata in sedinta publica din 26.10.2007.

Oare de ce aceste date nu puteau sa le includa si pe foaia a5 care mi-au trimis-o? Sunt convins ca textul isi gasea loc in pagina...
Va adresez si ultima intrebare(i): este obligatorie prezenta mea la tribunal? Sunt repercursiuni daca nu ma prezint?
da, este obligatorie prezenta dvs la proces. In caz de neprezentare, instanta poate dispune aducerea dvs cu mandat.
Ma bucur ca v-am fost de folos si ca v-am scutit cel putin de primul drum la arhiva...
Paerea mea e sa va prezentati ... si nu numai pentru ca un martor poate fi amendat daca nu se prezinta ...dar petentul tinde sa anuleze pv ... si nu o sa va placa daca v-ati reparat masina pe asigurarea lui..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie beje beje buna,am primit o citatie in care sunt chemat in instanta in calitate de intimat in proces cu ipj gorj in calitate de petent penru fond-alte cereri.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Intimat pentru fond?? marin82 marin82 Buna ziua! Am primit o citatie care zice cam asa: "Subsemnatul este chemat in aceasta instanta camera 64, c1c, in ziua de 3 noiembrie 2008 , ora 8:30, in ... (vezi toată discuția)
Intimat-eu sunt judecat intrun astfel de proces?sau doar participant? gj58dmc gj58dmc Tocmai am primit o citatie in care eu,subsemnatul,sunt citat in instanta in calitate de INTIMAT intrun proces cu un anumit domn pe care nu l cunosc ,acesta ... (vezi toată discuția)