avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trunchiul in gradina lui, coroana in gradina mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trunchiul in gradina lui, coroana in gradina mea

Stiu ca nu este o problema la fel de grava ca multe altele discutate aici, dar doresc sa aflu daca este legal ca vecinul meu sa sara gardul in gradina mea pentru a aduna nucile din pomul sau care are coroana aplecata in gradina mea. Exista vreo lege care sa-l impiedice sa faca acest lucru fara acordul meu sau eu sunt obligata sa-l las? Precizez ca nu sunt interesata de nucile respective, am alti 4 nuci in gradina, este vorba despre faptul ca acest vecin se simte stapan in gradina mea, lasandu-si cainele imens sa intre (prin gaurile din gard care apar zilnic) si sa alerge nestingherit pe proprietatea mea si sarind gardul ca sa adune ceea ce spune el ca ii apartine.
Vreau doar sa stiu ce spune legea in asemenea cazuri, daca spune ceva.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 10:44, 14 Septembrie 2010
Precizati distanta de la nuc la hotar.
De regula. fiecare strange partea lui. Sub nuc nu se fac recolte agricole.
ar trebui sa va ceara acordul sa ii permiteti sa intre in curte care e proprietatea dvs.
Distanta este de maxim 30 cm intre trunchi si hotar. Ii pot interzice sa intre in gradina? Spune cumva legea ca fiind pomul lui eu sunt obligata sa il las sa adune roadele?
Ramurile care sunt in gradina dvs. va apartin , ca si nucile .Asa incat vecinul intra fara drept. Spuneti-i acest lucru .Conform art. 609 Cod civil,arborii ce se afla in gardul comun sunt comuni si ca atare fiecare dintre ambii proprietari e indreptatit a le taia.
Doamna Avocat are dreptate. Daca nu accepta, atunci daca ar fi un alt copac, ar trebui sa-l planteze la 2 m. Nucul, dupa cate stiu este protejat.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Doncean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plantara unui nuc flor78 flor78 Buna dimineata! Imi putei spune la ce distanta de gardul vecinului se poate planta un nuc? Mai ste valabila legea prin care se spunea ca nucul trebuie plantat ... (vezi toată discuția)
Nucul plantat la un metru de gard gabriella1 gabriella1 da, un vecin a plantat un nuc la o distanta de 1 m de gard. dincoace de gard se afla famtana mea! copacul a fost plantat de 2 luni de zile... deci, intre nuc ... (vezi toată discuția)
La cati metri trebuie plantat pituna pituna la cati metri poti planta un nuc fata de propietatea vecinului? (vezi toată discuția)