speta este urmatoarea:
un atasat economic, in virtutea unor relatii de prietenie, mi-a recomandat niste afaceristi din alta tara. Doleanta lui a fost ca o parte din profit sa ii parvina. Am spus ok. Dupa 8 luni am aflat ca indivizii recomandati nu erau de "calitate", iar asociatii mei m-au acuzat ca stiam de acest lucru de la inceput, dar le-am ascuns adevarul. Ei au crezut ca imi sprijin colegul sa trimita delegatii economice in tara, doar pentru ca acesta sa isi atinga target-ul (fiecare atasat economic tr sa trimita in tara un numar de afaceristi straini). Am acceptat sa platesc cheltuielile generate de delegatiile respective, urmand ca, la sosirea in tara, atasatul economic sa imi returneze o parte din bani (asa a spus in mail, dar mentionez ca nu i-am cerut niciodata bani prin mail, SMS sau viu grai). Dupa ce s-a intors in tara, a inceput show-ul - tocmai isi cumparase o casa si trebuia sa isi cumpere si cele 2 centrale necesare... sa isi traga curent e.t.c.
I-am solicitat sa se intalneasca cu asociatii mei, pentru a le spune si lor ce s-a intamplat. desi mi-a promis ca va face asta, pana acum nu s-a intamplat. Mentionez ca in aceasta perioada am acceptat un imprumut de 500 de RON de la el (eram intr-o situatie limita), pe care , din nefericire nu i-am returnat poana in acest moment. De la inceputul anului eu nu am mai putut colabora cu fostii mei asociati (m-am retras din firma), deoarece nu mai prezentam incredere in fata lor. In aceasta perioada le-am platit lunar o suma pentru a acoperi pierderile generate de informatiile mele ("datoria" a fost achitata integral in luna iulie a.c.).Nu am mai incercat sa il contactez in perioada martie-august 2010. In 20 august l-am sunat si am intrebat daca a vorbit cu fostii mei asociati. Mi-a spus ca nu, iar eu am inchis pentru a evita sa il injur. Orice tentativa ulterioara de a-l mai contacta a fost in zadar. Peste cateva zile i-am trimis un SMS, iar el mi-a raspuns ironic, bazandu-se pe faptul ca nu pot sa ii fac nimic pentru a-l trage la raspundere. L-am informat ca ii voi face raport la unitate, iar el a insistat sa ne intalnim. Am refuzat, recomandandu-i sa ii contacteze pe fostii mei asociati. Dupa cateva zile am primit un SMS, prin care ma informa ca a contactat un avocat si o sa ma dea in judecata pentru "incercare de santaj" si defaimare. Am ntocmit raportul, l-am introdus intr-un plic sigilat (pe care am notat numarul meu de telefon si numele) si l-am predat la unitatea lui, specificand ca nu doresc numar de inregistrare (documentul putea fi citit si infunctie de gravitatea faptelor se putea lua o decizie off the record). In raport am specificat si o adresa de mail si parola, spre care directionasem mail-urile care imi puteau sprijini afirmatiile.
Tipul a fost demis si mi-a transmis ca va depune plangere pt defaimare si santaj. M-am panicat... si am facut un site pe care am postat raportul meu, toate informatiile si mail-urile... in acest mod nu cred ca poate exista santaj, nu!?
Acum se rezuma doar la defaimare... ceea ce mi se pare absurd... el a fost demis in urma unor informatii verificate si ras-verificate de un serviciu de informtii, nu!? Avocatul lui m-a sunat sa vin la biroul lui ca sa incheiem pe cale amiabila problema... nu inteleg unde este problema!?
Eu am facut un raport, raportul a fost citit de comandantul lui, care, cu siguranta, a verificat informatiile si a decis sa il demita.
Va rog sa va spuneti parerea, dpdv juridic, despre aceasta speta si despre situatia in care am fost pus...
P.S. am uitat:">... pe site l-am catalogat jigodie, javra si posesor al unui caracter de c...t
Cel mai recent răspuns:
ratonu ratat , utilizator
19:18, 16 Septembrie 2010