avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dilema!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dilema!!!

speta este urmatoarea:
un atasat economic, in virtutea unor relatii de prietenie, mi-a recomandat niste afaceristi din alta tara. Doleanta lui a fost ca o parte din profit sa ii parvina. Am spus ok. Dupa 8 luni am aflat ca indivizii recomandati nu erau de "calitate", iar asociatii mei m-au acuzat ca stiam de acest lucru de la inceput, dar le-am ascuns adevarul. Ei au crezut ca imi sprijin colegul sa trimita delegatii economice in tara, doar pentru ca acesta sa isi atinga target-ul (fiecare atasat economic tr sa trimita in tara un numar de afaceristi straini). Am acceptat sa platesc cheltuielile generate de delegatiile respective, urmand ca, la sosirea in tara, atasatul economic sa imi returneze o parte din bani (asa a spus in mail, dar mentionez ca nu i-am cerut niciodata bani prin mail, SMS sau viu grai). Dupa ce s-a intors in tara, a inceput show-ul - tocmai isi cumparase o casa si trebuia sa isi cumpere si cele 2 centrale necesare... sa isi traga curent e.t.c.
I-am solicitat sa se intalneasca cu asociatii mei, pentru a le spune si lor ce s-a intamplat. desi mi-a promis ca va face asta, pana acum nu s-a intamplat. Mentionez ca in aceasta perioada am acceptat un imprumut de 500 de RON de la el (eram intr-o situatie limita), pe care , din nefericire nu i-am returnat poana in acest moment. De la inceputul anului eu nu am mai putut colabora cu fostii mei asociati (m-am retras din firma), deoarece nu mai prezentam incredere in fata lor. In aceasta perioada le-am platit lunar o suma pentru a acoperi pierderile generate de informatiile mele ("datoria" a fost achitata integral in luna iulie a.c.).Nu am mai incercat sa il contactez in perioada martie-august 2010. In 20 august l-am sunat si am intrebat daca a vorbit cu fostii mei asociati. Mi-a spus ca nu, iar eu am inchis pentru a evita sa il injur. Orice tentativa ulterioara de a-l mai contacta a fost in zadar. Peste cateva zile i-am trimis un SMS, iar el mi-a raspuns ironic, bazandu-se pe faptul ca nu pot sa ii fac nimic pentru a-l trage la raspundere. L-am informat ca ii voi face raport la unitate, iar el a insistat sa ne intalnim. Am refuzat, recomandandu-i sa ii contacteze pe fostii mei asociati. Dupa cateva zile am primit un SMS, prin care ma informa ca a contactat un avocat si o sa ma dea in judecata pentru "incercare de santaj" si defaimare. Am ntocmit raportul, l-am introdus intr-un plic sigilat (pe care am notat numarul meu de telefon si numele) si l-am predat la unitatea lui, specificand ca nu doresc numar de inregistrare (documentul putea fi citit si infunctie de gravitatea faptelor se putea lua o decizie off the record). In raport am specificat si o adresa de mail si parola, spre care directionasem mail-urile care imi puteau sprijini afirmatiile.
Tipul a fost demis si mi-a transmis ca va depune plangere pt defaimare si santaj. M-am panicat... si am facut un site pe care am postat raportul meu, toate informatiile si mail-urile... in acest mod nu cred ca poate exista santaj, nu!?
Acum se rezuma doar la defaimare... ceea ce mi se pare absurd... el a fost demis in urma unor informatii verificate si ras-verificate de un serviciu de informtii, nu!? Avocatul lui m-a sunat sa vin la biroul lui ca sa incheiem pe cale amiabila problema... nu inteleg unde este problema!?
Eu am facut un raport, raportul a fost citit de comandantul lui, care, cu siguranta, a verificat informatiile si a decis sa il demita.
Va rog sa va spuneti parerea, dpdv juridic, despre aceasta speta si despre situatia in care am fost pus...
P.S. am uitat:">... pe site l-am catalogat jigodie, javra si posesor al unui caracter de c...t
Cel mai recent răspuns: ratonu ratat , utilizator 19:18, 16 Septembrie 2010
Da, din cele expuse de dvs se contureaza unele elemente constitutive ale unor infractiuni.
Cred ca cel mai bine incheiati pe cale amiabila conflictul, dar intai vedeti ce doreste.
Succes!
orice individ, in locul lui, ar fi multumit ca s-a terminat doar prin demiterea lui... putea sa fie mult mai "nasol"..
In perioada aprilie- decembrie 2009, am incercat sa ma retrag din afacere, spunandu-i ca afacerea va continua doar intre asociatii mei si el. In mail-ul pe care mi l-a trimis a specificat ca eu sunt singura lui garantie ca "isi va primi partea din castig"... de rusine fata de asociati, am ramas doar ca interfata intre atasat si colegi (nu m-am mai implicat in acel proiect).
declaratia lui nu constituie dovada unu abuz in serviciu contra interesului public!?
el isi conditioneaza indeplinirea activitatilor de serviciu de primirea unei parti din profit, nu!?
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
ratonu ratat, utilizator
Exista vreo modalitate prin care puteti dovedi continutul intelegerii dintre dvs.si acesta ?
Ar fi bine ca orice convorbire cu acesta,daca va mai exista,indiferent de modalitatea in care ar avea loc ,sa o inregistrati pentru a va preconstitui si alte probe,din care sa rezulte atitudinea acestuia
Am aproape toate mail-urile si SMS-urile dintre noi. Nu le-am pastrat intentionat... pur si simplu nu le-am sters. Tipul, cand a sosit in tara a inceput sa isi stearga urmele (cont de mail), dar am cel putin 20 de cunostiinte comune care pot depune marturie ca au comunicat cu el pe acea adresa de mail. Am si 1 mesaj de pe adresa oficiala a ambasadei (cred ca a gresit). daca exista o modalitate va pot transmite prin private site-ul unde se afla mail-urile prin care pot demonstra cele spuse. nu i-am solicitat niciodata bani (asta nu inseamna ca nu mi-a trecut prin cap, dar am fost prea orgolios... acum regret)... intotdeauna i-am solicitat doar sa vorbeasca cu fostii mei asociati!
Este bine sa le pastrati in eventualitatea in care veti depune o plngere penala pentru inselaciune(daca o puteti dovedi si cu alte probatorii)impotriva respectivei persoane.
De asemeni ca proba puteti beneficia eventual si de motivarea inlaturarii din functie a persoanei in cauza.

Alte discuții în legătură

Hartuire recuperatori idile4you idile4you As dori sa va intreb ce as putea sa fac sa scap de apelurile insistente a unor firme de recuperare. Anul trecut in luna mai am schimbat adresa de domiciliu si ... (vezi toată discuția)
Postare video continut erotic fara acordul meu Liliana82 Liliana82 Buna ziua. Am si eu o mare problema. Tocmai m-am despartit, iar dupa aceasta barbatul cu care eram se pare ca nu a acceptat situatia, desi este casatorit, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - am primit citație pentru înșelãciune și fals în înscrisuri ogn ogn Bună seara, Sunt urmărit penal pentru înșelăciune și fals în înscrisuri, și v-asi ruga sa îmi răspundeți la câteva ... (vezi toată discuția)