avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Carnet de munca pierdut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Carnet de munca pierdut

Buna seara,

ITM Bucuresti mi-a pierdut carnetul de munca. Am facut sesizare la Inspectia Muncii asupra acestui eveniment, iar cei de la Inspectia Muncii mi-au spus sa declra carnetul de munca pierdut la MO si apoi sa merg la inspectorul care se ocupa de firma si sa cer refacerea carnetului de munca.
In ce consta refacerea carnetului de munca? Mi se va emite duplicatul de catre acest inspector?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters147303 , utilizator 10:13, 13 Septembrie 2010
Decretul nr 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de munca in art 9 (1)mentioneaza
In caz de furt,pierdere sau distrugere a carnetului de munca ,se va elibera celui in cauza un carnet de munca duplicat,de catre ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucreaza.Daca ultima unitate a fost supusa reorganizarii,duplicatul se va elibera de catre unitatea care detine scriptele unitatii reorganizate
Procedura de eliberare a unui duplicat al carnetului de muncă este următoarea:
- se publică la Monitorul Oficial pierderea sau furtul carnetului de muncă, menţionându-se seria şi numărul acestuia.

- se solicită la DMSSF (actualmente A.J.P.S.) aprobarea de obţinere a unui duplicat al carnetului de muncă, în baza unei cereri a titularului sau a unităţii, din care să rezulte împrejurările în care s-a produs pierderea, degradarea sau, după caz, distrugerea carnetului de muncă.

- se solicită de către unitatea unde a fost sesizată pierderea carnetului de muncă, viza ITM pentru cumpărarea unui alt carnet de muncă, numai dacă societatea are capital integral privat;

- se obţin adeverinţe de vechime de la toate unităţile unde salariatul şi-a desfăşurat activitatea anterior.

Completarea carnetului de muncă duplicat se face de către ultima unitate la care angajatul a lucrat sau lucrează, pe baza adeverinţelor de vechime obţinute de la unităţile anterioare, depuse in original.
da, asa stiam si eu procedura, insa in cazul de fata a fost pierdut de ITM, asa ca mi s-ar parea normal sa rezolve ei problema... Mai ales ca acum nu mai sunt tipizate si de la anul sunt scoase carnetele de munca.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ContSters147303, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet munca dorogr dorogr Daca am pierdiu carnetul de munca, tinand cont ca acestea trebuiesc predate, imi poate spune cineva ce pot face in situatia asta , si acum ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta anamaria.m anamaria.m vreau sa angajez pe cineva care spune ca si-a pierdut cartea de munca. eu vreau totusi sa inregistrez contractul sau de munca cu mine ca angajator. este ... (vezi toată discuția)