avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri traducator
Discuție deschisă în Traduceri

traducator

pentru un traducator care are deja contract individual de munca, si cand obtine si ceva venituri din traduceri, ce contributii are de platit?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Baciu , Traducator autorizat 17:42, 17 Noiembrie 2010
Pentru veniturile obtinute din activitatea de traduceri trebuie achitat impozitul pe venit in proportie de 16% din venitul net si contributia la asigurarile de sanatate de 5.5% tot din venitul net. Acestea se achita trimestrial de regula pana la 15 martie, iunie, septembrie si decembrie. Din cate se pare, dupa modificarea celebrei ordonante, nu mai trebuie achitate contributiile la somaj si la pensii.

O zi buna!
multumesc. numai bine
O completare... daca nu aveati si statut de salariat, adica angajatorul nu va platea pentru pensie, trebuia sa va faceti contract la casa de pensii locala, prin asigurarea unui venit, ce putea fi mai mare/mic decat profitul efectiv, la care se aplica cota de 31%.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Aurelian Baciu, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator debusolat... MeGabyS MeGabyS Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste \"taxele\" pe care un traducator PFA trebuie sa le achite la Finante. Situatia mea est urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Declarartia de venit pentru activitati independente! Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii care obtin venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit – notari, avocati, evaluatori, artisti etc – au obligatia ... (vezi toată discuția)
Ajutor completare declaratie sanatate-pfa elenadeverde elenadeverde Buna ziua, In ianuarie 2011 am deschis un PFA:((, am depus declaratia220, cu venitul estimat, am platit impozitul si acum am aflat caci cu toata ca sunt ... (vezi toată discuția)