avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... presedinte de asociatie, somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

presedinte de asociatie, somer

buna dimineata

va rog sa imi spuneti daca sunt presedinte de asociatie si sunt somer in plata , dar incasez si un onorariu de 200 ron de la as
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 13 Septembrie 2010
Am luat act de situatia in care va aflati.
Asteptam cu interes sa ne comunicati temeiul legal ,in baza caruia incasati "un onorariu de 200 ron"
Concret care este intrebarea dvs ?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
sunt administrator la o asociatie de locatari in prezent sunt somer cu indemizatie si incasez pe pe baza de conventie civila suma de 200 lei lunar in urma activitatii pe care o prestez la asociatie . intrebarea este urmatoarea :
- va trebui sa renunt la somaj ?

multumesc anticipat .
Ori sunteti pesedinte de asociatie, ori administrator?
Sunt functii total diferite.
Ca administrator trebuie sa aveti atestat dat de primarie si sa fiti angajat de comitetul executiv, respectiv de presedintele asociatiei cu contract individual de munca (CIM).
Ca presedinte de asociatie sunteti ales de proprietari si reprezentati interesul acestora fata de terti, inclusiv fata de un administrator. Uneori presedintele poate fi remunerat pe baza unui contract de mandat (asemanator conventiei civile, dar nu e acelasi lucru).

Daca sunteti presedinte de asociatie nu va este pusa in pericol calitatea de presedinte de asociatie, dar pe perioada de somaj aveti grija sa nu depasiti un salariu minim brut pe economie din insumarea celor doua venituri (somajul si indemnizatia de la asociatie) ca sa nu pierdeti "somajul".

Ca administrator lucrurile sunt complicate si nu cred ca merita sa pierdeti somajul pentru 200 lei luati de la asociatie!

elga50, moderator
multumesc frumos . am inteles
Pentru raspunsuri corecte si complete,incercati sa precizati aspecte concrete : Deci,in cadrul asociatiei ,indiferent de forma de organizare locatari/proprietari,
detineti calitatea de presedinte sau de administrator?
Pentru calitatea de administrator ,L nr 230/2007 cap V,art 35 (2) precizeaza
Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca,conform celor stabilite prin negociere directa
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Conflict de interese ? alexandru gaman alexandru gaman Sant somer indemnizat . Presedintele Asociatiei de locatari , se afla in imposibilitatea de a-si exercita functia,care presupune si o retributie ... (vezi toată discuția)
Somerul poate fi recenzor? doru1961 doru1961 O persoana ce primeste indemnizatie de somaj se poate angaja cu contract civil pentru a fi recenzor la recesamantul persoanelor din octombrie 2011 sau daca se ... (vezi toată discuția)
Sunt somer si am si eu o intrebare jackomino jackomino Daca-mi deschid o firma, in ce conditii pot beneficia de indemizatia de somaj? multumesc. (vezi toată discuția)