avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... presedinte de asociatie, somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

presedinte de asociatie, somer

buna dimineata

va rog sa imi spuneti daca sunt presedinte de asociatie si sunt somer in plata , dar incasez si un onorariu de 200 ron de la as
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 13 Septembrie 2010
elga50 a scris:
...aveti grija sa nu depasiti un salariu minim brut pe economie din insumarea celor doua venituri (somajul si indemnizatia de la asociatie) ca sa nu pierdeti "somajul".

1. Nu prea este asa. ;)
2. Poate cumula indemnizatia de somaj cu veniturile obtinute din activităţi autorizate potrivit legii, daca aceste venituri lunare nu depasesc valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare.
3. Indicatorul social dereferinta, in vigoare = 500 lei.
Adica suma somajului cu alte venituri sa nu fie mai mare de 500 lei?
elga50 a scris:

Adica suma somajului cu alte venituri sa nu fie mai mare de 500 lei?

1. Nu se face suma indemnizatiei de somaj cu alte venituri.
2. Indemnizatia de somaj este atat cat a iesit din calcul iar veniturile celelalte nu trebuie sa depaseasca lunar 500 lei.
Deci utilizatrul poate sa se ocupe de asociatie, dar sa nu aiba indemnizatia mai mare de 500 lei. Iata, am lamurit-o! :)
elga50:
Asa spune si Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese ? alexandru gaman alexandru gaman Sant somer indemnizat . Presedintele Asociatiei de locatari , se afla in imposibilitatea de a-si exercita functia,care presupune si o retributie ... (vezi toată discuția)
Somerul poate fi recenzor? doru1961 doru1961 O persoana ce primeste indemnizatie de somaj se poate angaja cu contract civil pentru a fi recenzor la recesamantul persoanelor din octombrie 2011 sau daca se ... (vezi toată discuția)
Sunt somer si am si eu o intrebare jackomino jackomino Daca-mi deschid o firma, in ce conditii pot beneficia de indemizatia de somaj? multumesc. (vezi toată discuția)