avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare de tva

Buna ziua,
avem o firma afara din tara si uneori cumparam produse fabricate in Romania.
Poate cineva ,va rog ,sa-mi spuna cum pot sa-mi recuperez tva-ul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: capsunar , utilizator 21:33, 13 Septembrie 2010
Va exercitati dreptul de deducere in acea tara.

Succes!
Da pot sa fac asta numai ca aici tva-ul este de 4%,8%si 18% iar eu cumpar in tara cu 24%.Nu e rentabil pentru noi in aceste conditii.Un prieten ne-a spus ca am putea recupera tva-ul in Romania,dar nu stiu cum sa fac asta.
In mod normal (e regula generala) datorati TVA in tara in care consumati bunul sau serviciul respectiv (unde sunteti inregistrati fiscal), deci primiti factura de la exportatorul roman cu taxare inversa, deci fara TVA si platiti TVA de 4%, 8% sau 18% dupa caz tarii "importatoare", dupa care deduceti TVA lunar (regularizati).

Asta ar fi pe scurt, dar sunt o sumedenie de exceptii si cazuri particulare...
Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva la export marfuri ? cornel_t12 cornel_t12 Bunaziua, Va rog, cineva care s-a mai lovit de situatie si stie: o persoana juridica romana (SRL) inregistrata in scopuri de TVA (platitoare de TVA) face ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara picasso12 picasso12 daca achizitionez o masina ( mai veche de 6 luni cu peste 6000 km )din Germania (achizitie intracomunitara)pe SC platitoare de tva ( cod caen 4511) la pretul ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara pt care furnizorul emite factura cu tva. Dida_Calita Dida_Calita Am urmatoarea situatie: Firma mea cumpara din Italia niste produse pe care le dau in consum in procesul de productie al meu. Firma italiana de la care cumpar, ... (vezi toată discuția)