avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

buna ziua,am avut nefericirea in urma cu 3 luni sa lovesc un copil in varsta de10 ani care traversa trecerea de pietoni pe bicicleta, din spusele politistilor ce au fost la fata locului ,copilul fiind pe bicicleta era participant la trafic,adica eu nu am nici o vina din punct de vedere legal.In urma spitalizarii copilul are un certificat medico-legal de 80 de zile de spitalizare!Ce se poate intampla?Exsista riscul de a ramane fara permis de conducere?
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:57, 14 Septembrie 2010
art 182 Cod penal
Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 zile,.......se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani

Organele de cercetare ,in raport de concluziile asupra circumstantelor producerii evenimentului,in baza probelor ce urmeaza a fi administrate,vor dispune masurile ce se impun
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Multumesc frumos de raspuns!!
As mai avea o nelamurire,parintii copilului nau facut nici un demers de judecata se autosesizeaza autoritatile?
anee84 a scris:

buna ziua,am avut nefericirea in urma cu 3 luni sa lovesc un copil in varsta de10 ani care traversa trecerea de pietoni pe bicicleta, din spusele politistilor ce au fost la fata locului ,

La momentul producerii evenimentului ,nu au fost prezente organele de cercetare care sa constate si sa consemneze situatia concreta , circumstantele si caracteristicile la locul faptei?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
sau facut masuratori,sau luat declartii de la martorii exsistenti in momentu producerii accidentului,probe pentru alcooltest,am colaborat pe tot parcursul demersurilor!
nu mi sa suspendat permisul si nici un avertisment sau un proces verbal nu mi sa intocmit!
pentru infractiunea de vatamara corporala grava autoritatile se sesizeaza din oficiu, fara a mai fi necesara plangerea prealabila formulata de catre partea vatamata

Alte discuții în legătură

Un sfat , va rog raducuu raducuu buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cu pierdere de organ viky34 viky34 .buna seara..amicul meu ,fiind sub influenta alcoolului,a intrat in conflict cu un cetatean, deasemeni si acesta sub influenta alcoolului.Amicul meu lovind-ul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, dosar penal alexandra2726 alexandra2726 Buna, fratele meu acum 3luni de zile a avut un accident rutier.Conducea si era in masina cu fosta lui sotie,se certau iar aceasta a inceput sa-l loveasca si ... (vezi toată discuția)