avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... organigrama aprobata conform og 63 dar cu modificari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

organigrama aprobata conform og 63 dar cu modificari

care e solutia in cazul in care un consiliu local a aprobat organigrama conform og 63 dar a adus modificari in sensul ca a aprobat mai putine posturi decat cele prevazute in proiectul primarului?
care e varianta corecta?
1. consiliul local e aut. deliberativa, primarul e aut. executiva cu atributii de propunere a organigramei, prin urmare consiliul local nu putea aduce amendamente la proiectul privind organigrama avand obligatia de a-l aproba asa cum a fost propus de primar.
2. consiliul local poate aduce modificari la proiect, dar trebuie sa obtina un nou aviz de la ANFP?

intre timp:
am primit adresa de la ANFP care spune ca> propunerea structurii organizatorice apartine primarului, consiliul local avand atributia de aprobare si ca in situatia 107 alin. 5 initierea modificarilor sau completarilor la structura organizatorica apartin primarului, deoarece consiliul local isi exercita autoritatea deliberativa.

parerea mea e ca nu poate ANFP sa suprime dreptul consilierilor de a aduce amendamente la proiectele de hotarari, pt. ca organigrama, bugetul, etc. poate sa le initieze doar primarul, dar asta nu inseamna ca eu, consiliul local sunt obligat sa le aprob in forma propusa de primar.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Liviu Mus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liviu Mus , utilizator 08:43, 14 Septembrie 2010
punctul 2 este corect in prima parte
este corect punctul 2 care se completează cu prevederile art. 107 (4) şi (5) din Legea nr. 188/1999, aşa cum a fost modificat prin Legea nr. 140/2010
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
alintaroma, utilizator
intre timp:
am primit adresa de la ANFP care spune ca> propunerea structurii organizatorice apartine primarului, consiliul local avand atributia de aprobare si ca in situatia 107 alin. 5 initierea modificarilor sau completarilor la structura organizatorica apartin primarului, deoarece consiliul local isi exercita autoritatea deliberativa.

parerea mea e ca nu poate ANFP sa suprime dreptul consilierilor de a aduce amendamente la proiectele de hotarari, pt. ca organigrama, bugetul, etc. poate sa le initieze doar primarul, dar asta nu inseamna ca eu, consiliul local sunt obligat sa le aprob in forma propusa de primar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot consilierii sa modifice organigrama si statul de functii? este valabila aprobarea unei organigrame care nu este avizata recent? vioricamadalinaalecu vioricamadalinaalecu organigrama si statul de functii pe care primarul ne cere sa o aprobam nu trebuie sa fie avizata de A.N.P.F.in aceasta luna sau an?daca nu suntem de acord cu ... (vezi toată discuția)
Procedura promovare in clasa Cristinabv Cristinabv In cadrul inst noastre au sustinut examen de promovare in clasa un nr de colegi ce au absolvit studii superioare. Documentatia a fost trimisa spre avozare la ... (vezi toată discuția)
Statul de functii, eterna problema Va rog sa-mi spuneti : un stat de functii aprobat de ANFP, poate fii luat ca bază legală dacă nu a fost aprobat de Consiliul Local? La noi consilierii se ... (vezi toată discuția)