avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier, reabilatare, daune civile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier, reabilatare, daune civile

Buna ziua,

In urma unui accident rutier am fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare la data de 12.02.2008 (hotarare definitiva si irevocabila).
Pe data de 12.08.2010 au trecut 2 ani (termenul de incercare) si 6 luni de la hotararea judecatoreasca.
Dupa acest termen in cazul meu ar trebui sa intervina reabiliatarea de drept (adica sa mi se stearga cazierul automat)? Dar am inteles ca de multe ori nu se intampla acest lucru.

1.Cum pot sa verific daca am cazierul curat, deoarece stiu ca atunci cand vrei sa scoti cazierul trebuie sa mentionezi la ce iti foloseste.

2. In cazul in care nu a intervenit reabilatarea de drept ce am de facut?

3. Daunele civile au fost acoperite integral de societatea de asigurari, cumva trebuie sa duc la judecatorie o chitanta prin care sa dovedesc ca au fost platite daunele civile?

Va multumesc,

Bacale
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
bacale, utilizator
Cel mai recent răspuns: bacale , utilizator 15:58, 16 Septembrie 2010
Solicitati un certificat de cazier de la politie tocmai in ideea de verifica daca a intervenit reabilitarea de drept.In caz ca veti constata ca inca mai figurati cu condamnarea va adresati instantei care a pronuntat hotararea sau instantei egale in grad unde aveti domiciliul , pentru a constata intervenirea reabilitarii de drept. Ar fi bine daca ati face si dovada faptului ca v-ati indeplinit obligatiile civile.
legally a scris:

Ar fi bine daca ati face si dovada faptului ca v-ati indeplinit obligatiile civile.


O sa merg la asiguratorul RCA pentru a cere o dovada ca au fost achitate obligatiile civile de catre ei, dar unde trebuie sa depun aceasta dovada?
In prealabil solicitati eliberarea unui cazier judiciar pe care il solicitati chiar pentru reabilitare.
Daca pe cazierul eliberat nu mai apare pedeapsa, e clar ca s-a operat reabilitarea de drept.
Daca insa apare va trebui sa investiti instanta cu o actiune avand ca obiect "constatarea intervenirii reabilitarii de drept".
In cadrul acestui proces aveti de facut dovada achitarii cheltuielilor judiciare catre stat la care ati fost obligat si a platii acelor obligatiilor civile dispuse prin hotarare.
Angajati avocat daca constatati ca sunteti in cea de-a doua situatie.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Asa am sa fac. Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de reabilitare ionpetre ionpetre buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu un raspuns; In mai 2004 am suferit o condamnare de 3ani cu suspendare pentru furt si 5 ani de incercare . va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - pedeapsa cu suspendare, formalitati george0869 george0869 Am avut o pedeapsa de 6 luni+1zi cu suspendare pentru conducere subinfluenta alcolului pedeapsa a expirat +cei 2ani fara a avea nici o abatere. Mai trebue ... (vezi toată discuția)