avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica judiciara

Ce trebuie sa cer pt efectuarea unei expertize tehnice judiciare la o servitute de vedere in instanta? Pe langa masurarea geamurilor si a distantei dintre ele si gard, care este mai mica decat cea legala de 1.90m. as vrea sa stiu daca s-a respectat proiectul, fiindca mi-e greu sa cred ca primaria a dat aviz favorabil unei astfel de constructii cu nerespectarea distantei intre proprietati. Sau asta nu conteaza, nu e treaba Primariei? Nu stiu ce proiect sa cer, n-ar trebui sa apara pe el stampila primariei? Paratul a depus la dosar o schita cu stampila arhitectului, este suficient asa ceva? Oricine poate face schite. As vrea sa stiu punct cu punct ce sa cer in instanta atunci cand propun expertiza, legat de proiect, pt ca nu ma pricep deloc la proiecte, iar paratul nu recunoaste modificarile aduse casei, spune ca acele ferestre au fost acolo de la constructia casei, desi unele nu au fost, plus ca a mai si castigat la fond asa aiurea( adica judecatorul nu i-a cerut proiectul, el a depus o schita aiurita, nu s-a facut expertiza, despre geamurile cu geam transparent s-a spus ca sunt sablate, desi judecatorul a fost la fata locului, etc. Bineinteles, acest lucru a fost posibil cu ajutorul avocatului meu care m-a tradat necombatand cu argumente si probe nicio aberatie spusa de parat, intelegeti ce vreau sa spun. Asa m-am trezit ca am pierdut, avand incredere in avocatul angajat, ca doar de aceea l-am angajat! Acum trebuie sa fiu foarte atenta, nu-mi permit sa ma mai tradeze cineva, de aceea va cer ajutorul. Vreau sa cer expertiza in apel, dar vreau si un expert al meu care sa fie de fata si care sa fie acceptat de instanta. Iar acest expert nu-l vreau din orasul meu, fiindca aici toti sunt corupti si mana in mana, il vreau din alt oras, se poate asa ceva, imi va accepta instanta lucrul acesta? Am pus multe intrebari si va multumesc anticipat pt raspunsul la ele. O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: Sinescu Vasilichia , Expert judiciar 17:38, 4 Ianuarie 2011
Nu am inteles bine care este "samantza" litigiului?
Chestiunea este incurcata,dar si foarte grava referitor la comportamentul avocatului dvs.
Cine a solicitat expertiza la fond?Cine a stabilit obiectivele?
In mod normal,obiectivul principal trebuia sa fie verificarea legalitatii executiei constructiei: certif. de urbanism,proiectul care a stat la baza eliberarii autorizatiei de construire,daca la intocmirea proiectului s-au respectat cerintele din certif.de urbanism,daca proiectul are mentiunea Primariei "Vizat spre neschimbare"(pe fiecare plansa trebuie sa aiba acesata mentiune), verificarea respectarii pe teren a autorizatiei de construire.
In cazul in care exista o fereastra(sau mai multe) la distanta sub 190cm,intr-un perete spre linia de hotar,expertul va propune solutii pentru intrarea in legalitate
( in nici un caz nu se va anula autorizatia)in functie de destinatia ferestrei:daca este de vedere,de iluminat sau de aerisire.
Legea face vorbire doar de ferestrele de vedere.
Expert consilier va puteti angaja din oricare judet doriti,cu conditia sa fie "judiciar" si activ,adica pe lista tribunalului respectiv.Costurile,din pacate, vor fi cam mari(deplasare,cazare,transport,etc).
Repet,importanta este stabilirea obiectivelor.
Succes.
trebue sa cereti procesul verbal de receptie al constructiei intocmit de inspectorii in constructie de la primarie si eventual puteti proba nerespectarea proiectului ulterior cu planse foto,martori .cercetare locala ,o expertiza extrajudiciara .PUTETI OBTINE OBLIGATIA PARATULUI DE A ASTUPA FERESTRELE DACA NU RESPECTA DISTANTA LEGALA 190 dm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaltimea gardului molita molita buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa-mi zidesc fereastra? costara costara Am si eu o problema referitor la vecini. Am cumparat o casa care are fereastra spre vecinul la mai putin de 1.90 cm. Pana acum nu a fost problema intre ... (vezi toată discuția)
Limita legala in constructii marysa marysa Va rog sa-mi spuneti unde gasesc reglementata distanta la care se poate construi zidul unei case fata de de gardul vecinului, avand in vedere ca nu vor ... (vezi toată discuția)