as dori sa intreb si eu daca in conditiile in care eu primesc somaj ,si mi s-a oferit un loc de munca de catre fortele de munca,pe care eu il refuz din cauza programului ,voi mai primi somaj in continuare?sau sunt obligata sa accept.multumesc
Oferta facuta de AJOFM nu este decat una optionala, iar nu obligatorie (munca fortata fiind ilegala :D ). Conditiile de acordare a somajului sunt strict si clar prevazute de lege, iar daca refuzati oferta din motivele prezentate nu inseamna ca nu veti mai primi indemnizatia de somaj pe timpul legal de plata a acestei indemnizatii. In concluzie veti primi indemnizatia de somaj pana la expirarea termenului determinat de perioada de cotizare.
multumesc dar asta presupune sa ma si prezint la firma respectiva care mi-au recomandat-o?si ei sa-mi bifeze ca s-a ocupat locul de munca ?sau poteam refuza de cand mi-au dat acest loc de munca?multumesc
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se încadra conform pregătirii sau nivelului studiilor într-un loc de muncă situat la o distanţă de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu;
...
2. Din Normele de aplicare a legii 76/2002:
Art. 25. - Prin refuz nejustificat, prevazut la art. 44 lit. d) si e) din lege, se intelege situatia in care beneficiarul indemnizatiei de somaj nu accepta solutiile legate de incadrarea in munca sau, dupa caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii.
3. Mergeti la AJOFM si spuneti ca nu va convine salariul, sau conditiile de munca, sau postul, care nu corespunde pregatirii si experientei dvs. profesionale.