avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract determinat pe o luna de zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract determinat pe o luna de zile

Acum doua saptamani am inceput un training la o companie de e-commerce. In aceste doua saptamani singurul act pe care il aveau din partea mea era o copie dupa buletin.
Saptamana trecuta am fost la un interviu pentru un alt post, mai bun, intr-o companie mai mare si urmeaza sa ma angajez acolo. I-am anuntat pe cei la care faceam trainingul ca nu ma voi mai duce iar ei mi-au trantit un contract pe o perioada de 1 luna de zile in fata, pe care mi-au spus ca "trebuie" sa-l semnez, pentru ca deja am fost inregistrata nu stiu exact unde si va fi nevoie sa il semnez si sa imi dau demisia dupa ce il semnez.

Intrebarea mea este, am facut cumva o prostie ca am semnat acel contract? Mi-am scris cererea de demisie incepand cu data de astazi, cu acordul ambelor parti. Au cumva cum sa imi puna bete in roate cand voi semna contractul de angajare la compania la care vreau sa ma duc acum?
L-am semnat din pura prostie, pentru ca voiam sa plec si sa scap mai repede de ei.
Cel mai recent răspuns: IrinaDu , utilizator 21:34, 13 Septembrie 2010
Aveti o copie de c.i.m.?
da, ati facut o prostie ca ati semnat.. e posibil sa va impute pregatirea inceputa cu dvs..contractul nesemnat nu aveau cum sa il inregistreze
Cred ca s-au referit la faptul ca ati fost inregistrat in REVISAL (registrul electronic de evidenta a salariatilor) iar in termen de 20 zile de la inceperea activitatii erau obligati sa va inregistreze contractul de munca la ITM.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Sa inteleg de aici ca singurul lucru pe care as putea sa-l patesc ar fi sa-mi ceara bani pentru timpul pe care practic l-au pierdut cu mine? Am o copie a contractului dar din pacate nu il am acum la mine.

Precizez ca nu par a avea asemenea intentii, si chiar nu mi-au cerut un preaviz sau ceva asemanator, cererea de demisie a fost scrisa incepand cu data de astazi, cu acordul ambelor parti. Nu ar fi o mare tragedie sa platesc 1-2 milioane atata timp cat nu voi avea probleme in cateva zile cand voi semna contractul la noul meu loc de munca. In mare de asta imi e teama si asta as vrea sa stiu, daca faptul ca am avut proasta inspiratie sa semnez contractul acela de 1 luna ma poate impiedica in vreun fel cand ma voi angaja la noul loc de munca.

Multumesc
Mentionez de asemenea ca acel training nu a constat in nimic mai mult decat invatarea politicilor firmei. Job-ul era de customer support, compania avea un magazin online pentru o firma foarte cunoscuta in US, in perioada trainingului mi s-au dat mai multe "proceduri" de invatat...proceduri de livrare, returnare, schimb etc.
Prin urmare nu prea vad ce-ar trebui eu sa le platesc lor cand practic si eu mi-am pierdut timpul la randul meu invatand niste chestii inutile care nu au sub nici o forma cum sa ma ajute pe viitor la ceva, nici nu cred ca se incadreaza la "formare profesionala".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la fostul loc de munca! marcelalexandru marcelalexandru Bună ziua! Acum o lună am fost angajatul unei companii care până la urmă s-a dovedit a fii una fără nici un respect față de angajații lor. Am ... (vezi toată discuția)
Situatie angajator , training obligatoriu 3VIAL 3VIAL Buna ziua, Anul trecut in luna septembrie a trebuit sa ne dam demisiile de la fostul angajator ca sa fim preluati de o alta firma din grupul de firme din ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada training mausi89 mausi89 Buna ziua! Am si eu o problema cu care ma confrunt zilele acestea. Acum o luna si ceva am semnat un contract pe perioada nedeterminata, pe salariul minim pe ... (vezi toată discuția)