avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la fostul loc de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la fostul loc de munca!

Bună ziua!

Acum o lună am fost angajatul unei companii care până la urmă s-a dovedit a fii una fără nici un respect față de angajații lor.

Am fost chemat pentru un post de agent de vânzări dar după ce am ajuns am petrecut o lună în containere 'învățând marfa' la începutul lunii acesteia tipul care m-a angajat s-a întors dintr-o mică vacanță și comportamentul lui s-a schimbat. Zic tipul pentru că firma la care lucra el făcea într-un fel dintr-o firmă mai mare și ambele aveau același șef, o persoană diferită față de cel care mă angajase.

După cum spuneam, după ce s-a întors din vacanță a început să fie mai dur, am început să fac ce nici nu trebuia să mă ocup de în primul rând. După 2 săptămâni am fost să spun că vreau să demisionez iar persoana care m-a angajat a zis că mă sună pentru că trebuia să se gândească dacă îmi dă un preaviz sau nu. De abia după o zi am aflat că deoarece eram în perioada de probă nu era obligatoriu acel preaviz.

Acum să trecem la adevărata problemă. Am fost sunat ieri după 3 săptămâni de o colega a domnului și mi-a zis că nu am semnat demisia și că dacă nu merg până vineri o să am probleme din cauza asta, și că deoarece eu sunt angajat acum altundeva o să iasă rău. M-am angajat la noul loc de muncă la 3 zile după ce am zis că plec și dacă aveam încă contract cu firma la care am lucrat ar fii normal să mă fii anunțat aici că nu mă pot angaja deoarece am deja un contract cu altă firmă.

Îmi poate explica cineva problemele pe care le-aș putea avea și cum ar fii cel mai bine să le rezolv?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: marcelalexandru , utilizator 07:19, 1 August 2019
"Puteti avea oricate contracte doriti.Codul muncii va permite acest lucru, drept pentru care atata timp cat la noul loc de munca aveti incheiat contract de munca legal , vechiul loc de munca nu are ce sa va faca. Daca erati in perioada de proba atunci era bine sa faceti o notificare in scris catre angajator prin care anuntati ca doriti incetarea contractului de munca.Singurul lucru care il poate face vechiul angajator si daca nu mai sunteti in acest moment in perioada de proba , este sa va incheie contractul disciplinar-absente nemotivate
Am fost să-mi anunț demisia dar când am vorbit cu angajatorul mi-a zis că mă sună că trebuie să-mi dea preaviz ceea ce eu nu știam pe atunci că deoarece eram în perioada de probă nu era necesar. Nu am mai fost sunat de ei până ieri când să mi se spună ce am scris eu mai sus. M-a amenințat persoana care m-a sunat că o să am probleme și că o să fiu cercetat disciplinar și că o să primesc scrisori acasă.

Prin cercetate disciplinară se încheie contractul pe care l-aș fii avut cu ei și nu mi-ar afecta actualul loc de muncă?
Ultima modificare: Joi, 1 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.

Cornel Vasile a scris:

Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.

Mulțumesc frumos. Atribuțiile corespunzătoare fișei postului ocupat acolo nu au fost îndeplinite nici măcar de ei deoarece cum probabil am scris mai sus am făcut cu totul altceva decât trebuia să fac eu.

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare fisa post retroactiva theonewho theonewho Buna ziua, Va prezint următoarea situație, pentru care va rog sa îmi transmiteți dacă exista cai de atac: sunt angajata la o firma din luna ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor! as vrea sa va impartasesc patania mea: mi-am gasit ... Vanessa1986 Vanessa1986 Buna tuturor! As vrea sa va impartasesc patania mea: Mi-am gasit un loc de munca un pic mai bine platit fata de cel pe care il aveam. Bun,l-am acceptat, ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Oliviu22 Oliviu22 Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)