As vrea sa va impartasesc patania mea:
Mi-am gasit un loc de munca un pic mai bine platit fata de cel pe care il aveam. Bun,l-am acceptat, mi-am dat demisia, am stat in preaviz atat cat trebuia.
Cu vreo o saptamana inainte sa mi se termine perioada de preaviz, l-am sunat pe patronul la care trebuia sa ma duc, sa ii reamintesc de protectia muncii etc... El mi-a zis ca o sa fiu contactata de secretara lui si rezolvam.
In ziua aia nu m-a mai sunat nimeni.
In schimb ma suna dupa vreo 3 zile secretara si imi spune ca postul s-a dat, nu mai este valabil.
Bineinteles ca am sunat patronul ca sa il intreb ce s-a intamplat etc... nu am reusit sa vorbesc cu el, doar un mesaj cu diferite scuze am primit.
Nu mai puteti face nimic.. greseala, in opinia mea, este a dvs . Trebuia sa semnati mai intai c.i.m. cu noul angajator si dupa aceea sa incetati c.i.m. vechi.
Chiar daca semnati contract si incepeati munca la noul angajator, daca aveati perioada de proba (si asta se practica mai peste tot), in timpul perioadei de proba contractul de munca poate fi reziliat de oricare dintre parti fara preaviz si fara sa fie nevoie de motivare, doar printr-o instiintare scrisa.
Daca mai sunteti inca in preaviz puteti discuta cu angajatorul actual sa renuntati la demisie.
În ce măsură poate fi "pedepsit" un angajator care își retrage oferta de angajare după ce candidatul a renunțat la fostul job? www.avocatnet.ro/articol_610...
Ajutor,ajutati-ma
nykolla
am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte ... (vezi toată discuția)