avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie angajator , training obligatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie angajator , training obligatoriu

Buna ziua,
Anul trecut in luna septembrie a trebuit sa ne dam demisiile de la fostul angajator ca sa fim preluati de o alta firma din grupul de firme din care facea parte angajatorul. In mare ni s-a explicat ca ni se vor mari salariile si conditiile contractuale vor ramane aceleasi. Am semnat contractele noi am ajuns la sediul nou de firma, ne-am inceput activitatea si surpriza, nu s-a marit nici un salariu, am cerut o sedinta in care ni s-a spus ca trebuie sa treaca o luna de zile in care sa ne monitorizeze activitatea si ca dupa aceea sa ni se acorde maririle. A trecut luna de zile, salariile au ramas neschimbate, In decembrie anul trecut am avut a doua sedinta in care ni s-a promis ca in luna ianuarie se vor face maririle.
Am ajuns in martie , nici urma de mariri , ultimul termen este luna viitoare aprilie dupa ce s-a mutat din ianuarie in februarie, din februarie in martie si acum in aprilie.
In urma sedintelor am convenit ca pana la marirea salariilor nu vom prelua din activitatea suplimentara atribuita in urma schimbarii locului de munca. Numai ca incepand cu luna ianuarie a acestui an superiorul direct a inceput sa ne impuna adaugarea unor noi task.uri la munca prestata, noi crezand de fiecare data ca suntem aproape de marirea salariala promisa in fiecare luna, am acceptat. La fel, de la inceputul anului s-a inceput un training (pentru a invata ceea ce va trebui sa adaugam la activitatea noastra zilnica de birou). Pana acum au fost toti colegii cate 2 pe fiecare luna si acum urmeaza sa incep si eu training-ul. Am anuntat superiorul ca doresc sa discutam despre training.ul acesta deoarece eu nu as dori sa-l incep pana nu se fac maririle salariale (ceilalti colegi acceptand tocmai in ideea ca nu va trece atat de mult timp pana se vor produce majorarile). Cand a auzit aceste lucruri superiorul, practic m-a amenintat ca bonusul anual de performanta va fi "0" in cazul in care refuz sa fac training-ul, la fel si marirea salariala si ca cel mai bine ar fi sa-mi semnez demisia.
Eu nu doresc sa plec din firma de aceea doresc sa va intreb daca sunt obligat sa fac training-ul respectiv si mai ales daca angajatorul ma poate concedia si ameninta in cazul in care refuz sa-l fac?

Multumesc si astept raspunsul dvs.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare in legatura cu o situatie intalnita ... 3VIAL 3VIAL Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu o situatie intalnita la locul de munca. In luna septembrie anul curent am fost anuntati, tot departamentul, ca ... (vezi toată discuția)
Reinnoire act aditional vladutvladut vladutvladut Buna dimineata/seara Actualmente sunt in Statele Unite, trimis de firma din Romania, care are sediul central in Denver. Am cateva probleme de semnalat: la ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac ? marandiuc marandiuc lucrez de 2 ani si cateva luni la o firma in domeniul electric. se tot vorbea de anul trecut de plecarea la munca in germania prin intermediul firmei. in ... (vezi toată discuția)