lucrez de 2 ani si cateva luni la o firma in domeniul electric. se tot vorbea de anul trecut de plecarea la munca in germania prin intermediul firmei.
in ianuarie treaba a inceput sa scartaie in romania si se pregatea de plecare in germania. Nu am primit salariul nici pe decembrie nici pe ianuarie nici pe cateva zile lucrate in februarie ... in schimb ni s-a spus ca banii vor fi opriti pt asigurarea de sanatate si taxa de permis de munca in germania. pe 13 februarie am plecat platind noi transportul , am stat 2 saptamani acolo si am venit inapoi. patronul vroia sa mergem dinnou in cateva saptamani, iar eu am refuzat.
1. imi pot recupera banii pierduti pe transport si din salariile oprite tinand cont ca nu am semnat nimic ?
2. daca firma nu mai are activitate in romania are dreptul sa-mi ceara demisia ? nu ar trebui sa ma dea in somaj ?
3.un coleg de-al meu a refuzat sa mearga in germania de la inceput, si i s-a cerut demisia.. mai poate face ceva ?
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare tinand cont ca nu mai raspunde la telefon ?
pentru problemele dv. sesizati ITM-ul in raza caruia isi desfasoara activitatea angajatorul. pentru salariile restante adresativa cu o cerere Tribunalului. cererea este scutita de taxa de timbru.
1. Banii ii veti putea recuperar numai daca faceti contestatie la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, sectia litigii de munca.
2. Daca firma si-a retraas activitatea din Ro atunci trebuie sa va concedieze, iar dvs sa beneficiati de somaj. Demisia nu este solutia legala in astfel de cazuri, in primul rand ptr ca o demisie reprezinta vointa unilaterala a salariatului si, in al 2-lea rand, ptr ca nu puteti beneficia de somaj.
3. Colegul dvs va trebui sa procedeze la fel ca dvs - adica, nici o demisie. Avantajul lui este ca nu are de recuperat banii pe transport.
In Ro nu mai este nici un reprezentant al firmei? O contabila sau altcineva?
problema e ca firma nu si-a retras activitatea din romania doar nu mai ia lucrari in romania sau cel putin nu mai are lucrari in romania. Contabila nu era platita de cateva luni, din ceea ce stiu eu.
intrebarea e ... imi poate cere demisia daca eu refuz sa merg in germania (in conditiile in care in romania nu mai are lucrari)?
Teapa in germania
cristi102
am si eu o problema!am plecat la munca in germania cu o firma din romania.am fost plecat pe delegatie.cand am plecat din tara patronul respectiv ne-a promis ... (vezi toată discuția)