avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu o situatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu o situatie intalnita ...

Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu o situatie intalnita la locul de munca. In luna septembrie anul curent am fost anuntati, tot departamentul, ca trebuie sa ne dam demisiile si sa semnam un contract pe o noua firma (din acelasi grup de firme din care facea parte vechea). Ni s-a explicat ca aceasta schimbare nu ne va afecta in nici un fel vechimea in munca si nu vom avea alte probleme legate de aceasta ( posibilitatea de a accesa credite bancare, etc). Contractele de munca semnandu-se exact in aceleasi conditii salariale ni s-a mai promis ca dupa ce va trece o luna de zile la noua firma , perioada considerata "de proba" (desi in contract apare perioada de proba ca fiind de 3 luni) salariile ni se vor mari.
Acum speta, luna de zile a trecut, noul angajator nici nu vrea sa auda de mariri salariale si bancile ma resping pe motiv ca nu am cele 3 luni vechime la actualul loc de munca, nici una din promisiunile din sedinta tinuta in momentul in care ne-au anuntat ca se va petrece modificarea (apropo si de asta ca perioada de timp, ne-au anuntat luni ca in week.end deja vom merge la celalalt sediu social pe cealalta firma) nu a fost respectata, in plus ni s-a spus ca se vor face ajustari salariale.
Intrebarea mea este ,se poate face ceva in cazul asta sau pur si simplu suntem tinte sigure care pot fi inlaturate fara nici o discutie fiind inca in perioada contractuala de proba?
Cel mai recent răspuns: 3VIAL , utilizator 18:48, 9 Martie 2023
Nu prea aveti ce face ... promisiunile, scrise sau verbale, nu sunt respectate uneori.
Buna seara, continui speta de mai sus. Pana la urma am trecut de perioada de proba de 3 luni de zile. Problema este ca in acest timp mai exact in decembrie anul trecut am mai avut o sedinta in care am convenit ca pana cand nu ni se acorda maririle salariale promise o sa continuam sa prestam munca pentru care eram platiti la firma veche. Totul a decurs conform cu ceea ce am stabilit pana in luna ianuarie a acestui an cand superiorul direct a inceput sa ne impuna treptat sa incepem sa preluam din obligatiile departamentului din care facem acum parte, desi convenisem altceva in cadrul ultimei sedinte. Din nou , in cadrul sedintei ne promisesera marirea salariilor incepand cu luna ianuarie, ma rog este deja martie si maririle nu au venit dupa aprox. 6 luni de cand am ajuns aici.
Intre timp tot de la 1 ianuarie ne.au impus sa mergem intr.un training de 2 sapt fiecare dintre noi. Au fost majoritatea colegilor deoarece au crezut ca intr.o luna maximum se va rezolva si problema salariilor.
Acum ma vad in situatia de a trebui sa incep si eu trainingul saptamana viitoare, dar eu nu doresc sa fac trainingul inainte sa vad despre ce marire salariala este vorba.
Ca idee trainingul respectiv il facem ca sa putem invata ceea ce va trebui sa adaugam la activitatea noastra zilnica de birou.
In cursul zilei de astazi am avut o intalnire cu superiorul direct in care i.am explicat faptul ca nu s.au tinut de cuvant in legatura cu absolut nimic din ceea ce au promis pana acum de la venirea noastra in departament si ca eu nu doresc sa particip la training pana nu se vor concretiza maririle salariale. Practic cand a auzit aceste lucruri dansul m.a amenintat ca in cazul in care voi face acest lucru bonusul anual in cazul meu va fi 0 la fel si marirea salariala si ca cel mai bine ar fi sa imi scriu demisia.
Eu nu doresc sa plec pentru ca nu am de ce , doresc la fel cum doresc si restul colegilor mei sa ni se respecte promisiunile.
Acum intrebarea este , angajatorul ma poate concedia sau ma poate obliga sa particip la trainingul respectiv fara a putea face nimic in sensul acesta.

Va multumesc si astept un raspuns, imi cer scuze ca am scris foarte mult, am detaliat ca sa se inteleaga toata ideea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie angajator , training obligatoriu 3VIAL 3VIAL Buna ziua, Anul trecut in luna septembrie a trebuit sa ne dam demisiile de la fostul angajator ca sa fim preluati de o alta firma din grupul de firme din ... (vezi toată discuția)
Promisiune de marire salariu Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: nou angajat, trec perioada de proba 3 luni cu excelent, si primesc o oferta mai buna la alta companie. Initiez procedura ... (vezi toată discuția)
Reinnoire act aditional vladutvladut vladutvladut Buna dimineata/seara Actualmente sunt in Statele Unite, trimis de firma din Romania, care are sediul central in Denver. Am cateva probleme de semnalat: la ... (vezi toată discuția)