avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegare

este posibil ca un angajat, prin delegare, sa ocupe pentru 60 de zile, un post total diferit cu cel din CIM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 14 Septembrie 2010
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.

Unde se face delegarea?
delegarea se face in cadrul aceleiasi firme, in cadrul aceluiasi punct de lucru, din postul de lucrator comercial in cel de manipulant.
Din cele prezentate de dvs nu este vorba de o delegare ci de o schimbare a felului muncii, angajatorul nu poate face aceasta schimbare fara acordul salariatului.Daca o va face totusi il puteti actionata in judecata
De ce nu-i faceti schimbare de functie si de loc de munca ? ... iar dupa acea perioada sa se revina la functia si locul de munca initial ?

Delegarea presupune modificarea locului muncii cu păstrarea neschimbată a celorlalte elemente ale contractului de muncă (in speta, este vorba despre salariu, functie etc.).
persoanele in cauza nu sunt de acord cu schimbarea functiei prin acordul partilor, nu exista nici baza pentru a-i modifica prin sanctionare functia. care ar fi solutia pentru a le schimba temporar functia??? in afara de act aditional sau cerecetare disciplinara???

Alte discuții în legătură

Delegarea stimpar daniela stimpar daniela delegarea la un loc de munca in cadrul aceleiasi institutii in ce conditii este posibila? (vezi toată discuția)
Delegare sau detasare Ovidiuzid Ovidiuzid poate fi delegat un salariat la un alt angajator? eu zic ca detasat. (vezi toată discuția)
Loc de munca vs locul muncii mihaela_1968 mihaela_1968 Buna seara! As dori o clarificare: cum pot schimba unilateral locul muncii? (ex: de la o sectie la alta, in cadrul aceleiasi firme, acelasi sediu) Delegarea ... (vezi toată discuția)