avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

apartament cumparat prin antecontract in timul casatoriei pret platit integral
in timpul partajului dupa casatorie unul din soti cumpara de unul singur apartamentul, fara a-l anunta pe celalalt sot, desi in contract se face vorbire de antecontract
se mai poate cere in partaj anulare partiala sau sulta pentru acel apartament
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:35, 13 Septembrie 2010
Dupa parerea mea daca sotul solicita 100 % pentru acel bun va obtine in conditiile in care va face dovezile necesare.
Daca nu ati contribuit cu nimic la dobandirea bunului nu aveti pentru ce sa obtineti sulta.
Puteti insa incerca sa va judecati intrucat daca cel ce a cumparat nu se judeca bine ati avea sanse sa obtineti o ...sulta...
Sfatul meu este sa consultati un avocat pentru a se analiza cererea lui.In mod normal in acel moment se poate face o prima apreciere.

avocat Claudiu Lascoschi
daca a fost achitat integral de unul din soti dupa desfacerea casatoriei, celalalt nu mai poate pretinde un eventual drept de coproprietate asupra casei.
Se pare ca a fost cumparat in timpul casatoriei si nu dupa divort.
ar trebui sa va vada un avocat actele. cat ati achitat din pret cand ati incheiat antecontractul si ce scrie in el (dvs scrieti ca l-ati achitat integral inainte), cat s-a achitat dupa divort ... sunt aspecte esentiale.
av dvs, va poate spune daca puteti cere anularea actului de vanzare, sau in cadrul unui proces de partaj sa cereti o sulta pt ce ati achitat impreuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparatament cumparat ianinte de casatorie dar intabulat dupa sabina492005 sabina492005 buna ziua am o situatie mai dificila am cumparat un apartament dar nu l-am intabulat inca pt ca l-am luat de la constructor si nu au iesit toate actele pt ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort lazar nicoleta lazar nicoleta sotul meu a divortat acum patru ani dar nu a facut partajul apartamentului cumparat impreuna cu fosta sotie.dupa divort au convenit ca ea sa nu plateasca ... (vezi toată discuția)
Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)