avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ DUPA DIVORT

sotul meu a divortat acum patru ani dar nu a facut partajul apartamentului cumparat impreuna cu fosta sotie.dupa divort au convenit ca ea sa nu plateasca pensie alimentara baiatului(care i-afost incredintat tatalui)cu conditia ca partea ei din apartament sa ii revina baiatului.la anul baiatul implineste 18 ani.fosta sotie e plecata de multi ani din tara si nu va reveni prea curand.ce se intampla daca ea nu vine la proces si ce drepturi are copilul dupa 18 ani?va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:23, 20 Octombrie 2010
Copilul momentan nu are nici un drept.Numai in cazul decesului, unuia dintre parinti acesta are drepturi asupra imobilului.
Cu privire la procesul de partaj, daca imobilul este cumparat in timpul casatoriei de fostii soti acestia au drepturiegale(cel putin teoretic) de 50%-50%.Probabil unul va ramane cu imobilul si celalalt va primi sulta corespunzatoare.
Copilul nu are drept.Are doar dreptul la mostenire.Sper ca v-ati informat suficient mai inainte de a deschide un proces pe care se poate sa nu fie indicat sa il deschideti.Daca impartiti jumate jumate veti datora bani sotiei si se poate vinde apartamentul daca nu veti avea bani sa platiti sulta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj dany dany dany dany Buna seara. Sint la al patru-lea termen la fond in partajul buburilor comune dupa divort,in care este un apartament cu tot ce trebuie in el in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa urmez pentru succesiune? chitzul chitzul Dupa decesul fostului meu sot am inteles ca ultima lui sotie a obtinut certificatul de mostenitor. In timpul casatoriei noastre am cumparat un apartament care ... (vezi toată discuția)