avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate face tata ca sa nu avem probleme cu sora ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate face tata ca sa nu avem probleme cu sora vitrega la mostenire...

Buna ziua,

Tatal meu a fost casatorit pentru scurt timp acum mult timp si a avut o fiica, dupa care s-a recasatorit cu mama si a avut doi copii, pe mine si sora mea. Acum tata ajuns la batranete se gandeste cum sa faca sa ne lase casa doar mie si surorii mele (sau unuia dintre noi ca ne intelegem noi doi) si sa excluda pe sora noastra vitrega de la vreo mostenire. Dupa ce nu va mai fi el doreste sa nu avem probleme cu sora vitrega...

Cum poate face asta? Un act de vanzare-cumparare, donatie, testament, ceva ce nu poate fi atacat (sau chiar daca este atacat sa nu avem probleme) de catre sora noastra vitrega.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ionut_mihaiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 20:41, 13 Septembrie 2010
sora vitrega are si ea drepturi egale ca si dumneavoastra, nu se poate ca ea sa nu primeasca nimic
Chiar daca tata nu doreste acest lucru ? Nu poate face nimic in acest sens ?
Tatal dvs. va poate face contract de vanzare-cumparare.
si contractul de vanzare-cumparare poate fi atacat pe motiv ca este o donatie deghizata, insa este destul de dificil de dovedit
Consider ca un contract de vanzare-cumparare in care este trecut pretul pietii
nu poate fi desfiiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Succesiune - buna ziua si va multumesc pentru existenta acestui site. nu am ... viodoina viodoina Buna ziua si va multumesc pentru existenta acestui site. Nu am copii si nu sunt casatorita. Parintii mei sunt divortati si inainte de divort ma aveau pe mine ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu are un apartament pe numele sau iar eu am ... blondie blondie Buna ziua, tatal meu are un apartament pe numele sau iar eu am o sora vitrega din partea tatalui. El ar vrea sa se asigure ca dupa ce nu va mai fi, acest ... (vezi toată discuția)