avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ma ajuta cineva sa inteleg legea insolventei85/2006 ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ma ajuta cineva sa inteleg legea insolventei85/2006 art86 aliniatu1

ce inseamna denuntarea unui contract cu legea 85/2006 art 86 aliniatul 1 desfacerea lui sau renegocierea daca cineva ma poate ajuta astept raspuns :O
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:48, 13 Septembrie 2010
Buna seara .
Ar insemna,rezilierea sau rezolutiunea ,dupa caz.
Bote Marius .
Aceasta terminologie- denuntare in loc de reziliere este de sorginte americana. In situatia aplicarii regulilor din Codul civil referitoare la obligatiile izvorate din contracte, rezolutiunea sau rezilierea se pot cere doar de partea care si-a indeplinit ori este in masura sa-si indeplineasca obligatiile contractuale si imputa celeilalte parti neindeplinirea obligatiei corelative. Prin termenul ,, denuntare" administratorul are o prerogativa legitima de a sista relatia contractuala care dezavantajeaza, sau prin ,,mentinere" poate prin proprie vointa sa lase in derulare executarea contractului. Aceasta prerogativa apartine administratorului judiciar sau lichidatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere in insolventa andabej andabej Pot rezilia un contract pentru motivul neplatii, in temeiul clauzei contractuale, chiar daca societatea este in insolventa? (vezi toată discuția)
Rezolutiunea/rezilierea exclud executarea silita a obligatiilor? ContSters214341 ContSters214341 Conform art. 1549 NCC alin. 1: Daca nu cere executarea silita a obligatiilorcontractuale, creditorul are drept la rezolutiunea sau, dupa caz, rezilierea ... (vezi toată discuția)
Incetare contract mihaipaul mihaipaul Buna-ziua, La capitolul incetarea contractului se pevede: \"Prezentul contract poate fi reziliat de de oricare din parti penru neindeplinirea obligatiilor ... (vezi toată discuția)