avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca -tipizat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca -tipizat

la locul de munca angajatorul refuza sa cumpere si sa completeze de anu buni carnetele de munca pe motiv ca, oricum o sa se scoata. sunt angajat de mai bine de 7 ani la aceeasi societate si nu am inca, carnet de munca.
exista la ITM contractul depus dar, atat, daca vrem credit sau avem nevoie de copie, trebuie sa ma duc la ITM si sa astept sa-mi vizeze copia contractului.
este legat sa nu se mai completeze tipizatul?
il pot lua de la Pta Amzei pe proprie raspundere si apoi depune la societate ptr completare? am acest drept?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 14 Septembrie 2010
Nu inteleg, cum va completeaza datele? Cum apar modificarile salariale, consemnarile studiilor s.a?
Cred ca ar trebui ca toti salariatii sa va cumparati carnete si sa le depuneti la sediul angajatorului, unde si trebuie sa stea. E obligatia lui sa le completeze si sa asigure paza documentelor.
Completarea carnetelor de munca nu este obligatoriu sa fie realizata de catre angajator.
In raport de contractul existent intre angajator si ITM exista posibilitatea ca ITM sa completeze carnetele de munca
Pentru solutionare se impune ca angajatii care se afla in situatia mentionata sa sesiseze oficial ITM ,care sa dispana masurile legale
daca exista modificari de orice natura: salariale sau de studii, afli doar in momentul in care ceri copie dupa contractul de munca si te duci la itm sa fie vizat. aici afli cu stupoare ca, nu s-au adus la timp documentele care sa confirme modificarile comunicate verbal la sediul societatii si, cum toate se rezolva, angajatorul rezolva imediat ce-i semnalezi neregula.
ma intereseaza daca, ma pot duce la Pta Amzei (ca persoana fizica, nu din partea angajatorului); unde, am inteles ca se pot ridica aceste carti de munca si sa o pun pe masa celor de rh pentru a merge ei la itm si a o completa si inregistra. se poate pentru ca angajatorul refuza sa achizitioneze aceste carnete?
Nu se mai achizitioneaza carnete de munca din Pta Amzei, ci din Ion Campineanu nr.20 ... ca sa le achizitionati va trebuie cererea de cumparare vizata de catre ITM ..... din cate stiu , in prezent, nu exista astfel de tipizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bine de stiut raluca mihaela raluca mihaela Sunt noua in "bransa" inspectorilor de resurse umane si am cateva nelamuriri: 1. Un salariat a fost in concediu medical 14 zile. Aceasta perioada trebuie ... (vezi toată discuția)
Carte de munca eujad eujad stiti cumva cat costa o carte de munca? (vezi toată discuția)
Carnet de munca toto_m toto_m Buna ziua, Lucrez de 1 an si 2 luni si nu am inca carnet de munca.Intrebarea mea este : angajatorul are obligatia sa imi faca? Si spre exemplu daca plec in ... (vezi toată discuția)