avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale carnet de munca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

carnet de munca

Buna ziua,
Lucrez de 1 an si 2 luni si nu am inca carnet de munca.Intrebarea mea este : angajatorul are obligatia sa imi faca? Si spre exemplu daca plec in urmatoarele zile, imi dau demisia pot cere la plecare sa imi faca acest carnet ?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:19, 3 Ianuarie 2007
Trebuia sa-ti intocmeasca acel carnet in maxim 30 de zile de la incheierea contractului
este adevarat ca angajatorul trebuie sa iti intocmeasca un carnet de munca in termen de 30 zile dar din pacate toti cei care doresc achizitionarea carnetelor de munca trebuie sa isi faca o programare si uneori asteapta si cate 6 luni sa ridice carnetele de munca.
si am uitat sa iti spun ca daca angajatului pleaca intre timp, angajatorul ii face o adresa scrisa acasa sa vina sa isi ridice acrnetul de munca dar din pacate adresa indicata in momentul angajarii in cadrul firmei nu mai sete valabila si tot asa, de aceea mutli angajatori nu fac acrti de munca dewsi sunt obligati prin lege.
Ca sa obtina carnet de munca, angajatorul trebuie sa vizeze o cerere tip (de la xerox ITM Giulesti) la inspectorul unde este inscrisa societatea. Cu acea cerere se merge in Pta Amzei + cca.50.000 lei vechi si se elibereaza pe loc carnetul de munca.
in cazul ca pleci de la firma si nu ti s-a intocmit carnet de munca, angajatorul este obligat sa-ti elibereze o adeverinta din care sa rezulta faptul ca ai lucrat acolo, salariul si functiile avute. Adeverinta va trebui vizata de ITM-ul de care apartii.

Alte discuții în legătură

Carte de munca -tipizat piticutzii piticutzii la locul de munca angajatorul refuza sa cumpere si sa completeze de anu buni carnetele de munca pe motiv ca, oricum o sa se scoata. sunt angajat de mai bine de ... (vezi toată discuția)
Cumparare carti de munca silone silone Buna, Am cativa salaiati care nu au carnete de munca intocmite.. As dori sa stiu care este procedura si locatia de cumparare a acestora? mersi anticipat ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca Katze Katze Lucrez la o firma de 1 an si jumatate cu contract de munca, inregistrat la ITM Bucuresti, dar nici pana in acest moment cei de la personal nu mi-au facut carte ... (vezi toată discuția)