avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligat sa fiu coproprietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligat sa fiu coproprietar?

Buna ziua

Socrii mei doresc sa cumpere sotiei mele un apartament care sa fie doar pe numele ei. Notarul ne-a spus ca pe titlul de proprietate trebuie sa apar neaparat si eu ca fiind coproprietar alaturi de sotia mea intrucat asa este legea in Romania (bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune). Eu m-am oferit sa dau o declaratie in care sa spun ca nu am si nici nu voi avea pretentii la acel apartament, insa notarul mi-a spus ca o astfel de declaratie este nula. Acum suntem in impas pentru ca socrii nu vor ca eu sa fiu coproprietar. In aceste conditii nici eu nu vreau din cel putin doua motive 1. prefer sa stau cu familia intr-un apartament la care sa nu platesc chirie asa cum fac acum; si 2. Ii inteleg perfect pe socrii - sunt banii lor si vor sa faca ceva pentru fiica lor (sotia mea), care sa ramana facut indiferent ce s-ar putea intampla in viitor (eventual divort, partaj etc.). Notarul ne-a sugerat sa divortam ceea ce mi se pare absurd. Poate are cineva o idee ce am putea sa facem. Va rog frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 19:29, 18 Noiembrie 2007
Sotia mai are frati/surori?
Daca sotia dumneavoastra nu mai are frati atunci ea va dobandi apartamentul la decesul parintilor(socrilor tai) fara ca tu sa ai dreptul la vreo cota parte.
Cat despre sugestia notarului........................nu am cuvinte..............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune,mostenire m_62_marius m_62_marius Buna ziua Poate ma invatati cum trebuie procedat.In aprilie 2009 a murit socrul meu,soacra traieste.Sotia este unica mostenitoare . Trebuie sa fac vreun act ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Nelamurire octavian_70 octavian_70 Buna seara.As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra intr-o problema de familie.Situatia sta cam asa: tatal meu este casatorit a doua oara,avand in ... (vezi toată discuția)