avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imposibil? sau posibil....
Discuție deschisă în Executare silită

imposibil? sau posibil....

Buna, este vorba de o executare silita. Un creditor este in litigiu cu un debitor avand un proces pe rol, nu este data o hotarare definiva si irevocabila.
Se face un dosar executional asupra unui teren, se evalueaza terenul aproape de suma care trebuia platita. Acest teren este vandut prin licitatie publica unei persoane care l-a adjudecat. Intre timp se face contestatie la executare, se recuza executorul, se trimite cauza spre rejudecare dintre parti . Se face plangere penala impotriva executorului pentru abuz in serviciu datorita faptului ca acesta pana la terminarea procesului de recuzare nu mai trebuia sa intocmeasca nici un act procedural.
Cu toate acestea se emite de catre acesta din nou in acelasi dosar executional o noua publicatie de vanzare asupra aceluiasi teren fixandu-se o data peste 30 de zile.
Dca poate sa imi spuna cineva pot face din nou o contestatie la executare? Pot invoca autoritatea de lucru executat, recuzarea executorului care este pe rol?
Trebuie din nou sa platesc cautiune?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:23, 14 Septembrie 2010
Da, puteti din nou formula contestatie fara sa se opune autoritatea de lucru judecart, fiind vorba de o alta executare, dar trebuie pentru suspendare sa platiti cautiune care vi se va restitui in caz de admitere a contestatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe licitatie executare silita Vali13 Vali13 Voi participa la o licitaţie pentru un teren, organizată de un executor judecatoresc, pe baza unui dosar execuţional judecătoresc şi am două ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa opresc executarea silita? mdcc mdcc buna ziua, supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: -sunt la a treia licitatie,pe primele doua le-am contestat,la cea de a treia nu am primit ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)