avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut fara acte la notar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut fara acte la notar

O colega m-a rugat cand era plecata din tara sa o ajut cu niste bani. M-a rugat sa-i pun banii in contul firmei fostului ei prieten. 30.000 lei. Mi-a spus ca ii voi primi inapoi pana in luna aprilie de la fostul ei prieten. A trecut termenul si nu am primit nimic. Pe 12 sept abia am reusit sa primesc 2.000 lei de la fostul ei prieten. Tot atunci el a semnat o "promisiune de plata" in care recunoaste suma datorata, dar nu recunoaste termenul din luna aprilie si nici nu a vrut sa scrie o alta data la care sa primesc toti banii. Ea spune ca nu are bani. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 11:43, 15 Septembrie 2010
Buna seara,
ce contine acel inscris in care prietenul perietenei recunoaste suma datorata?
Ii actionati in instanta ca sa obtineti titlu executoriu.

Daca faceati actul la notar era titlu executoriu si puteati trece direct la executarea silita. Acum - alti bani alta distractie.
Banii va trebui sa-i recuperati de la prietenul colegei,iar actul pe care l-ati facut,acea promisiune de plata este semnata si de martori,sau este facuta numai intre Dvs. si el?Il puteti da in judecata.
in "promisiunea de plata" a scris ca recunoaste suma primita, in perioada dec2009-ian2010, in contul lui si ca ieri 12.09.2010 am primit de la el 2000 lei si ca pe 28.09 voi mai primi ati 4000 lei. Atat. Nu a vrut sa scrie termenul pana la care imi va da restul banilorn si nici nu a vrut sa scrie nimik despre termenul din aprilie. Promisiune a scris-o pe spatele ANGAJAMENTULUI de plata pe care i-am cerut sa il completeze. Martora a fost tocmai colega, dar nu a fost scris acest aspect.
Este foarte bine ca ati reusit sa obtineti un inscris prin care debitorul recunoaste suma datorata.
Daca inscrisul nu cuprinde o data la care debitorul se obliga sa va restituie banii atunci suma este scadenta inca de la data intocmirii actului. In concluzie, la momentul acesta il puteti actiona in instanta.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
Gabriel Trifu, Avocat

Alte discuții în legătură

Datorie din 2006 intre persoane fizice molnar iosif molnar iosif Buna ziua,in anul 2006 am dat sub forma de imprumut ,fara dobanda,pentru o perioda de un an suma de 2000 ,doua mii .euro unei persoane cunoscute.De multe ori ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la persoana fizica ContSters49480 ContSters49480 acum 3 ani am imprumutat o suma de bani unei persoane in baza unui contract de imprumut, prostia mea, fara a-l autentifica la avocat sau notar. Prin contract ... (vezi toată discuția)
Imprumut 0748347308 0748347308 Am făcut greșeala sa împrumut cuiva o suma de bani ,pe baza unei harti de mana ,în care, acea persoana specifica ,ca a primit acea suma de bani de la mine. ... (vezi toată discuția)