avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut

Am făcut greșeala sa împrumut cuiva o suma de bani ,pe baza unei harti de mana ,în care, acea persoana specifica ,ca a primit acea suma de bani de la mine. Acum nu mai pot recupera acei bani de la persoana respective. Exista vreo cale prin care sa mai pot recupera acei bani?Daca cineva îmi poate da un sfat ii mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: 0748347308 , utilizator 07:47, 11 Mai 2016
Daca nu doreste sa restituie imprumutul de buna-voie, singura posibilitate este sa inaintati o cerere de chemare in judecata
Ptr.ca inscrisul sub semnatura pivata sa faca dovada intre parti, pana la proba contrara,trebuie sa indeplineasca anumite cerinte:"Inscrisul sub semnatura privata,prin care o singura parte se obliga catre o alta sa-i plateasca o suma de bani sau o cantitate de bunuri fungibile, trebuie sa fie in intregime scris cu mana celui care il subscrie sau cel putin ca,in afara de semnatura,sa fie scris cu mana sa:"bun si aprobat pentru.....", cu aratarea in litere a sumei sau a cantitatii datorate".[Art.275(1)NCPC].Conform art.276 NCPC inscrisurile ptr.care nu s-au respectat aceste cerinte vor putea fi socotite ca inceput de dovada scrisa.In mod concret,notificati debitorul prin intermediul unui executor judecatoresc si apoi,actionati in instanta.
Daca au trecut 3 ani de la data scadenta, nu ii mai puteti recupera. Daca sunteti in termen , puteti sa il chemati la judecata ca sa obtineti un titlu executoriu.
Daca nu are bunuri sau venituri, nu aveti de unde recupera.

Va mulțumesc pentru atenția acordata și vreau sa menționez ca hârtia de mana este scrisa de cel căruia i-am împrumutat bani,este specificat în ea numele celui căruia i-am dat bani ,adresa lui,seria și numărul buletinului de identitate,de cine este eliberat BI,suma primita ,data când a primit bani,se specifica ca bani sunt sub forma de împrumut de la mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare juridica viitorpensionar62 viitorpensionar62 As dori sa stiu daca o promisiune de mana intre doua parti fara notariat privind restituirea unui imprumut este valabila in eventualitatea unui processau nu . (vezi toată discuția)
Bun si aprobat cazandetuica cazandetuica In ce articol se prezinta modul in care se intocmeste o chitanta de mana si unde este stipulata sintaxa Bun si aprobat. Va multumesc (vezi toată discuția)
Pot repara greseala ? ContSters382135 ContSters382135 Am achitat o suma de bani unui vinzator ( o ruda ) , in vederea cumpararii unui teren . A primit banii , dupa care cind am facut chitanta de mina a recunoscut ... (vezi toată discuția)