avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... POT REPARA GRESEALA ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

POT REPARA GRESEALA ?

Am achitat o suma de bani unui vinzator ( o ruda ) , in vederea cumpararii unui teren . A primit banii , dupa care cind am facut chitanta de mina a recunoscut in scris faptul ca a primit aceasta suma . A semnat in fata a doi martori . Acum nu vrea sa vinda terenul , dar nici banii nu vrea sa ii inapoieze , afirmind ca nu a primit nimic . Martorii nu au fost de fata cind am dat banii , era seara tirziu iar actul de mina s-a facut a doua zi dimineata . Daca au semnat de primire , am sanse sa recuperez ?
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 12:12, 25 August 2016
Da, iti poti recupera banii printr-o actiune in instanta.
multumesc frumos pentru incurajare
Depinde ce rezulta din probatorii.
E greu de spus dacă ați avea câștig de cauza dacă se vor audia martorii și nu au văzut ca ati dat banii.

Poate aveți noroc și recunoaște datoria la instanta.

Ce suma este?
nu mare 3000 lei dar .........ma gindesc la faptul ca nu este nimeni nebun sa semneze o hirtie in care sa recunoasca faptul ca aprimit banii , dar de fapt nu i a primit....cine poate crede asta ? sau cine ar semna ??
Inscrisul sub semnatura privata are puterea doveditoare prevazuta de art,273 NCPC,acum depinde cum este intocmit inscrisul repsctiv adica daca este conf.art.275NCPC,daca este scris in intregime de mana celui care il subscrie si de declaratiile martorilor.

Alte discuții în legătură

Ce se poate face - probleme teren cumparat cu chitanta de mana ContSters382135 ContSters382135 Am o chitanta de mina ( inscris sub semnatura privata ) prin intermediul careia am cumparat o sprafata de pamint . Vinzatorii nu vor sa semneze la notar . Pot ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata LAURA4628 LAURA4628 Am cumparat un teren prin intermediul unui inscris sub semnatura privata . Vanzatorii au semnat in prezeta martorilor , martorii au semnat in prezenta mea si a ... (vezi toată discuția)
Înscrisuri pe verso unui act notarial doar cu semnatura unei parti este valabil ? gerox gerox O ruda în vîrsta ( 78 ani la momentul faptei) a facut un înscris \"de mîna[[b][/b]\" la incitarea ( manipulata fiind de cumparatorul potential fara ca ... (vezi toată discuția)