avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se poate face - probleme teren cumparat cu chitanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se poate face - probleme teren cumparat cu chitanta de mana

Am o chitanta de mina ( inscris sub semnatura privata ) prin intermediul careia am cumparat o sprafata de pamint . Vinzatorii nu vor sa semneze la notar . Pot meege cu aceasta chitanta la cadastru sau cartea funcara sa pun sechestru ? Sau ce idee imi dati ? Am chemat in instanta deja dar ce fac pina atunci ??
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 16:44, 18 Octombrie 2016
Este doar o chitanta de mana. Nu aveti cum sa puneti niciun sechestru. Cred ca vi s-a mai raspuns de mai multe ori la aceasta speta. Din cate imi aduc aminte parca nu aveati martori. Promisiunea poate fi considerata valabila daca este incheiata in anumite conditii - dar nu cred ca la dvs. se intrunesc. Cel mult va puteti recupera suma pe care ati achitat-o. Mai asteptam pareri.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2016
Company Advising, utilizator
am impesia ca sunteti cel care ati vorbit cu tatal meu .
trebuie reţinut faptul că prin Legea nr. 221/2013 a fost abrogat art. 24 alin. 5 din Legea nr. 7/1996, republicată, cu modificările ulterioare, text de lege care prevedea că „promisiunea de a încheia un contract având ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept real în legătură cu acesta şi (…) se încheie în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute”.

Promisiunea de a încheia un contract având ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept în legătură cu acesta se poate nota în cartea funciară, dacă promitentul este înscris în cartea funciară ca titularul dreptului care face obiectul promisiunii, iar antecontractul, sub sancţiunea respingerii cererii de notare, prevede termenul în care urmează a fi încheiat contractul. Notarea se poate efectua oricând în termenul stipulat în antecontract pentru executarea sa, dar nu mai târziu de şase luni de la expirarea lui.

Am platit TEREN , nu am dat bani cu imprumut . ........ce sa mai zic . Am deschis proces . Sa vedem ce se intimpla Daca fiecare semneaza fel de fel e hirtii , dupa care se razgindeste ,pune oamenii pe drumuri etc , ce ne mai facem ??
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2016
ContSters382135, utilizator
Dvs. aveti un document de mana. Nu aveti o promisiune incheiata la notar. Promisiunea de vanzare sub semnatura privata trebuie sa indeplineasca niste conditii, pe care nu cred ca le indeplineste daca imi aduc bine aminte subiectele anterioare expuse de dvs. Parerea mea este ca puteti recupera cel mult suma platita. Era foarte simplu sa incheiati o promisiune la notar sau macar sa concepeti un antecontract pe care sa il atestati la un avocat.

Am inteles perfect ca ati platit un teren. Sau cel putin asa ar reiesi din documentul pe care spuneti ca il aveti. Dar sigur mai sunt elemente necunoscute in speta.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2016
Company Advising, utilizator
ok
Solicitați și o expertiză grafică a înscrisului pentru a stabili autenticitatea și apartenența semnăturilor și înscrislui.

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract ... Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract de vînzare cumpăr (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare imobile nu mai este posibil in ncc Alvaro Liniers Alvaro Liniers Conform art. 1279 al NCC alin (3) prevederile care sunt la baza posibilitatea ca prin hotararea judecatoreasca sa isi stabileasca obligatia de a incheia un ... (vezi toată discuția)