avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INSCRIS SUB SEMNATURA PRIVATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INSCRIS SUB SEMNATURA PRIVATA

Am cumparat un teren prin intermediul unui inscris sub semnatura privata . Vanzatorii au semnat in prezeta martorilor , martorii au semnat in prezenta mea si a vanzatorilor , au inscris cnp-ul , numele in clar si semnaura . Acum ,vanzatorii sustin faptul ca nu au primit banii si nu vor sa mai faca actul la notar . I-am chemat oficial la notar , nu au venit , in consecinta am act de la notar cum ca acestia nu s-au prezentat in conformitate cu convocarea la data si ora din document . Eu le-am dat banii inainte de a se semna actul , adica nu in fata martorilor , dar in act scrie foare clar ca au primt banii si faptul ca nu mai au nicio pretentie , suma primita fiind intreaga suma datorata pentru teren. I-am chemat in judecata . Ce parere aveti ? Au sanse sa ramana cu banii cit si cu terenul , adica sa nu mi se recunoasca dreptul de proprietate iar jude. sa nu faca act autentic de vanzare - cumparar dupa cum am cerut ?
Cel mai recent răspuns: LAURA4628 , utilizator 23:01, 11 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă în antecontract se menționează ca s-a făcut plata reprezentând contravaloarea terenului, aveți șanse în instanta. Atenție și la termenul de prescripție privind promovarea acțiunii!
este in instanta si in actul de mana se specifica foarte clar faptul ca au primit suma ce reprezinta intreaga cntravaloare a terenului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada achitare suma, chitanta de mana ContSters382135 ContSters382135 Am achitat o suma de bani unei doamne , in vederea cumpararii unui teren . Ulterior s-a inccheiat un act de mina prin care aceasta recunoaste faptul ca a ... (vezi toată discuția)
Pot repara greseala ? ContSters382135 ContSters382135 Am achitat o suma de bani unui vinzator ( o ruda ) , in vederea cumpararii unui teren . A primit banii , dupa care cind am facut chitanta de mina a recunoscut ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fanicaghiculescu fanicaghiculescu Buna ziua, Tatal meu a vandut un teren si pentru a fi sigur ca persoana nu se razgandesta a cerut un avans de1000 lei,a intocmit o chitanta de mana in care a ... (vezi toată discuția)