Am cumparat un teren prin intermediul unui inscris sub semnatura privata . Vanzatorii au semnat in prezeta martorilor , martorii au semnat in prezenta mea si a vanzatorilor , au inscris cnp-ul , numele in clar si semnaura . Acum ,vanzatorii sustin faptul ca nu au primit banii si nu vor sa mai faca actul la notar . I-am chemat oficial la notar , nu au venit , in consecinta am act de la notar cum ca acestia nu s-au prezentat in conformitate cu convocarea la data si ora din document . Eu le-am dat banii inainte de a se semna actul , adica nu in fata martorilor , dar in act scrie foare clar ca au primt banii si faptul ca nu mai au nicio pretentie , suma primita fiind intreaga suma datorata pentru teren. I-am chemat in judecata . Ce parere aveti ? Au sanse sa ramana cu banii cit si cu terenul , adica sa nu mi se recunoasca dreptul de proprietate iar jude. sa nu faca act autentic de vanzare - cumparar dupa cum am cerut ?
Dacă în antecontract se menționează ca s-a făcut plata reprezentând contravaloarea terenului, aveți șanse în instanta. Atenție și la termenul de prescripție privind promovarea acțiunii!