avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada achitare suma, chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada achitare suma, chitanta de mana

Am achitat o suma de bani unei doamne , in vederea cumpararii unui teren . Ulterior s-a inccheiat un act de mina prin care aceasta recunoaste faptul ca a primit banii si faptul ca nu mai ar nicio pretentie asupra terenului respectiv . Actu a fost semnat de catre doamna, doi martori , iar doamna la final a pus data Acum doamna nu recunoaste primirea sumei . Repet , baniinu s-au dat in prezenta martorilor , dar a semnat de promire in fata martorilor . Credeti ca pot avea probleme in fata judecatorului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 11:21, 10 Octombrie 2016
Conf.art.273(2)NCPC poate fi considerat dovada pana la proba contrara.
:beer:
Buna ziua,
Inscrisul de mana are valoare probatorie conform art. 273 Cod Procedura Civila, pana la proba contrarie.
Ar trebui sa o chemati pe doamna in instanta pentru ca actul de mana sa se transforme in act de vanzare cumparare legal printr-o actiune in constatarea dreptului.
Vedeti ca si martorii pot sa dispara fie fizic fie in alta tara la munca si sa nu mai aveti cum dovedii cele sustinute.
fac repede multumesc frumos
DA am inteles numai ca nu pot dovedi decit cu inscrisul faptul ca le a am dat banii . Nu le-am dat banii in prezeta martorilor , dar acestia au recunoscut in scris faptul ca i-au rimit . Am sanse sa obtin c am cumparat pe itanta asta ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot repara greseala ? ContSters382135 ContSters382135 Am achitat o suma de bani unui vinzator ( o ruda ) , in vederea cumpararii unui teren . A primit banii , dupa care cind am facut chitanta de mina a recunoscut ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata LAURA4628 LAURA4628 Am cumparat un teren prin intermediul unui inscris sub semnatura privata . Vanzatorii au semnat in prezeta martorilor , martorii au semnat in prezenta mea si a ... (vezi toată discuția)
Valabilitate chitanta de mana fara date identificare petrachecornelia petrachecornelia Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca un document este valabil doar pe baza numelui si a semnaturii, fara alte date de identificare. Va ... (vezi toată discuția)