avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate chitanta de mana fara date identificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate chitanta de mana fara date identificare

Buna ziua,
Va rog sa imi comunicati daca un document este valabil doar pe baza numelui si a semnaturii, fara alte date de identificare.

Va multumesc,
Cornelia Petrache
Cel mai recent răspuns: petrachecornelia , utilizator 15:30, 1 Decembrie 2016
Despre ce inscris este vorba?
Cand a fost intocmit ?
Inscrisul reprezinta actul de vointa al partilor semnatare,respectiv asumarea responsabilitatii acestora pentru conventia/tranzactia incheiata
Inscrisul chiar daca nu contine datele de identificare ale semnatarilor are valoare,pentru ca doveste intelegerea/conventia acestora
Depinde ce e contestat si cum puteti dovedi care persoane au semnat. Poate fi proba plina sau inceput de proba scrisa.
Buna ziua,
Daca din acel inscris rezulta indubitabil persoana despre care este vorba si cauza intocmirii inscrisului, este perfect valabila.
Inscrisul sub semnatura privata , recunoscut de cel caruia ii este opus, sau, dupa caz,socotit de lege ca recunoscut,face dovada intre parti pana la proba contrara.[Art.273(1)NCPC].Deci,daca este recunoscut de partea careia ii este oups, nu sunt probleme,probleme vor apare daca, nu il recunoaste,intrucat nu exista mentiuni in inscris cu privire la raportul juridic.[Art.273(2)NCPC.]
Multumesc pentru raspunsuri. Este vorba de un act necesar administratiei de locatari in vederea rezolvarii problemelor administrative. Actul a fost semnat acum 2 saptamani, in jurul datei de 11 noiembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada achitare suma, chitanta de mana ContSters382135 ContSters382135 Am achitat o suma de bani unei doamne , in vederea cumpararii unui teren . Ulterior s-a inccheiat un act de mina prin care aceasta recunoaste faptul ca a ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala tine loc de contract? edomide edomide Buna ziua :) Va rog frumos sa imi spuneti daca factura fiscala semnata sau stampilata tine loc de contract, respectiv daca pot fi cerute penalitati conform ... (vezi toată discuția)
Art. 291 cod penal ClaudiuValentin ClaudiuValentin Am si eu o intrebare legata de articolul 291 cod penal. Acesta spune ca inscrisul oficial se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani iar cel sub ... (vezi toată discuția)