avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Factura fiscala tine loc de contract?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Factura fiscala tine loc de contract?

Buna ziua :)

Va rog frumos sa imi spuneti daca factura fiscala semnata sau stampilata tine loc de contract, respectiv daca pot fi cerute penalitati conform clauzei inscrise pe factura.

Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 20:28, 4 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Raspunsul este evident DA!
Puteti sa imi precizati si un articol din NCPC care face referire la aceasta situatie? Am depus o cerere cu valoare redusa in care am cerut si penalitatile conform facturilor semnate si debitorul sustine ca acestea nu tin loc de contract.

În primul rând trebuie spus că factura trebuie să fie semnată și (eventual) ștampilată, și nu semnată sau ștampilată (fiind doar ștampilată nu e socotită valabilă, având în vedere faptul că semnătura e esențială și nu ștampila).

În al doilea rând, în ceea ce privește textul de lege, în C.pr.civ. nu este prevăzut expres cazul acesta, dar se merge pe prevederile comune de la art. 273 și art. 289 C.pr.civ.

Dacă beneficiarul a semnat pentru acceptarea facturii nu poate spune că a acceptat-o doar în parte (adică fără penalitățile prevăzute în cuprinsul acesteia) fără o mențiune expresă pe care putea să o facă la momentul semnării.

Conform art. 273 ar trebui să facă proba că a acceptat factura fără penalități.
edomide a scris:

Buna ziua :)

Va rog frumos sa imi spuneti daca factura fiscala semnata sau stampilata tine loc de contract, respectiv daca pot fi cerute penalitati conform clauzei inscrise pe factura.

da, factura acceptata la plata sau chitanta de plata eliberata ..e contract .......si nu tine loc de contract

Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
ContSters330712, utilizator

Alte discuții în legătură

Facturi fiscale acceptate ca proba Otilia B. Otilia B. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile de acceptabilitate ca mijloc de proba in instanta a unei facturi fiscale si care e legea care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Somatie plata pe baza facturii pneuros pneuros se poate cere emiterii unei somatii de plata doar pe baza unei facturi semnate? (vezi toată discuția)