avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie plata pe baza facturii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie plata pe baza facturii

se poate cere emiterii unei somatii de plata doar pe baza unei facturi semnate?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:24, 22 Iulie 2009
Nu exista un contract care a stat la baza emiterii acelei facturi?
nu exista contract
Somatia de plata - Ordonanta nr. 5 din 19 iulie 2001
Art. 1
(1) Procedura somatiei de plata se desfasoara, la cererea creditorului, in scopul realizarii de bunavoie sau prin executare silita a creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani, asumate prin contract constatat printr-un inscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui inscris, insusit de parti prin semnatura ori in alt mod admis de lege si care atesta drepturi si obligatii privind executarea anumitor servicii, lucrari sau orice alte prestatii.

Factura este semnata de catre debitor?
este semnat de angajatul acestuia trimis dupa marfa

Alte discuții în legătură

Comanda de transport = contract ? discover discover Buna seara , revin cu o noua nelamurire. Citesc destule pe forumul acesta si cand sa zic si eu \"aha ...am inteles\" atunci ma incurc in termeni , situatii ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Sa formulez somatia de plata pe og 5/2001 sau pe oug 119/2007 daca ? glo glo am contract. dar am facturile sunt doar semnate ,nu si stampilate de catre debitor. cum sa motivez in drept , sa nu mi respinga? multumesc (vezi toată discuția)