avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sa formulez somatia de plata pe OG 5/2001 sau pe OUG ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sa formulez somatia de plata pe OG 5/2001 sau pe OUG 119/2007 daca ?

am contract. dar am facturile sunt doar semnate ,nu si stampilate de catre debitor.
cum sa motivez in drept , sa nu mi respinga?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 00:51, 24 Decembrie 2010
Ordonanta de plata (OUG 119/2007) are o arie mai restransa de aplicare in sensul ca reglementeaza recuperarea creantelor reprezentate de sume de bani rezultate din contracte comerciale incheiate intre comercianti sau intre comercianti si autoritati contractante.

Somatia de plata (OG 5/2001) se utilizeaza doar pentru creante reprezentant obligatii de plata a unor sume de bani asumate prin contract (sau alte inscrisuri) si insusit de parti prin semnatura sau alt mijloc admis de lege si care atesta drepturi sau obligatii decurgand din executarea de servicii, lucrari sau alte prestatii.

Indiferent de modul in care s-a format creanta pentru a putea recurge la una dintre cele doua proceduri este obligatoriu ca aceasta sa fie certa, lichida si exigibila.
Daca aveti si contract si facturi ajunse la scadenta, puteti motiva linistit pe OUG 119/2007. Important este sa aveti pe facturi numele persoanei care a semnat si eventual calitatea respectiv nr CI a acestuia!
Acceptarea este evidenta in mom semnarii nu este necesar si stampila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 119 Borza Borza Buna O societate de consultanta cheama in judecata o alta societate comerciala pentru a plati o suma de bani care reiese dintr un contracty ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta ceoby ceoby Buna seara, Intaai tin sa spun ca ma bucur de existenta acestui site si il gasesc extrem de util. Acum doresc sfat in urmatorul caz: - exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata oug 119 ContSters56278 ContSters56278 Va cer parerea in urmatoarea speta: SC furnizor de materiale de constructii ,incheie cu un SA(cu sediul in alt judet) un contract comercial de ... (vezi toată discuția)