avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ordonanta 119
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ordonanta 119

Buna
O societate de consultanta cheama in judecata o alta societate comerciala pentru a plati o suma de bani care reiese dintr un contracty incheiat.
Contractul este incheiat cu 1 an in urma scadent luna aceasta, iulie. Factura este emisa in aprilie pentru inclusiv luna iulie. Factura nu este semnata decat de emitent.
Semnatura de pe contract nu este recunoscuta de catre administrator.
Intrebare: Este lichida , certa si exigibila datoria? Se poate contesta semnatura?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:59, 10 Iulie 2012
creanta este : -certa cind ea provine din insasi actul de creanta sau din documente provenite de la debitor ,in acest contractul ;
-lichida ,cind este specificata suma
-exigibila , cind termenul de plata a fost depasit .
Daca ati inregistrat factura in contabilitate ,aceasta creanta este si recunoscuta de dvs. In aceste conditii este greu de crezut ca veti avea cistig de cauza . Chiar daca asta se va intimpla in cazul judecarii somatiei de plata pe O.G 119 ,pe calea dreptului comun aveti putine sanse de cistig.
Da, se poate contesta semnatura, insa procedura simplificata reglementata de OUG 119 cade, ramane calea dreptului comun.
De asemenea, luati in considerare ca, chiar daca semnatura este contestata de beneficiarul serviciilor, insa se dovedeste ca acesta si-a insusit serviciile, a efectuat plati, chiar si partiale, se presupune ca a recunoscut raportul contractual, iar sansele acestuia de castig pe contestarea semnaturii sunt aproape nule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119 sau og 5? AvFM AvFM Buna seara! Intre parti nu s-a incheiat un contract scris pentru vanzarea unor bunuri. Vanzatorul (societate comerciala) a transmis o oferta catre ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata nicolae57 nicolae57 Buna ziua, Daca ma poate cineva ajuta... In anul 2008 am incheiat un contract de furnizare materiale contract in care noi am fost vanzatori. Materialele ... (vezi toată discuția)