avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consultare juridica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consultare juridica

As dori sa stiu daca o promisiune de mana intre doua parti fara notariat privind restituirea unui imprumut este valabila in eventualitatea unui processau nu .
Inscrisurile sub semnatura privata nu sunt valabile pur si simplu,ele sunt valabile in conditiile art.272-281 NCPC.In cazul dvs.fiind vorba de un contract de imrpumut sunt aplicabile preved.art.274-275 NCPC.Inscrisurile sub semnatura privata, prin care o singura parte se obliga catre o alta persoana sa-i plateasca o suma de bani sau o cantitate de bunuri fungibile,trebuie sa fie in intregime scris cu mana celui care il subscrie sau cel putin ca,in afara de semnatura ,sa fie scris cu mana sa"bun si aprobat pentru......." cu aratarea in litere a sumei sau cantitatii datorate.In cazul in care nu sunt respectate aceste cerinte,inscrisurile sub semnatura privata vor putea fi socotite ca inceput de dovada scisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut 0748347308 0748347308 Am făcut greșeala sa împrumut cuiva o suma de bani ,pe baza unei harti de mana ,în care, acea persoana specifica ,ca a primit acea suma de bani de la mine. ... (vezi toată discuția)
Bun si aprobat cazandetuica cazandetuica In ce articol se prezinta modul in care se intocmeste o chitanta de mana si unde este stipulata sintaxa Bun si aprobat. Va multumesc (vezi toată discuția)
Imprumut Fedora Fedora Sunt la primul mesaj. Daca am postat unde nu trebuie imi cer scuze. In august 2008 dupa ce m-am despartit de sotul meu, inaintand si o cerere de divort, ... (vezi toată discuția)