avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... autorizatie traducator
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

autorizatie traducator

Buna seara,

Am primit azi autorizatia de traducator si am o intrebare.
Dc nu vreau sa imi incep activitatea ca traducator acum, e nevoie sa merg la Registrul comertului sa ma inregistrez sau doar in momentul in care ma apuc de treaba?
Va multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters24933 , utilizator 22:04, 15 Septembrie 2010
Numai cand vei dori sa muncesti-facturezi etc.
De fapt, trebuie sa mergi la Finante si nu la RC. ACOLO completezi o declaratie prin care iti declari statutul de PFA. De la finante vei obtine si un cos fiscal RO.
Nu uita de stampila.
Spor la treaba!
Ce limbi traduci?
Franceza si norvegiana.
Deci ma duc la finante si ma inregistrez chiar dc nu am activitate?si imi fac stampila?
Da. Te inregistrezi, pentru ca, daca vei vrea sa facturezi, ai nevoie de cod fiscal.
Fara cod fiscal nu iti poti face stampila. Pe stampila trebuie sa apara codul tau fiscal.
Deasemeni, trebuie sa te inregistrezi la Tribunal.
Daca vrei sa lucrezi cu notarii, trebuie s te inregistrezi la Camera notarilor din oras...
Buna seara,

Mergi si te inregistrezi la Administratia Financiara in momentul in care doresti sa incepi activitatea. Nu are sens inainte, mai ales ca va fi necesar sa estimezi un venit si vei datora impozit si contributii pentru acesta, ceea ce reprezinta o cheltuiala inutila daca nu realizezi si veniturile efective.
Am mai discutat pe marginea formei de organizare a activitatii in sectiunea "Traduceri" a forumului, aici: www.avocatnet.ro/content/for...

O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat madalinairimia madalinairimia Buna ziua, am citit raspunsurile dvs de aici si par foarte exacte. Din acest motiv as dori sa ma ajutati si pe mine, daca puteti. Acum ma inregistrez si eu la ... (vezi toată discuția)
Stampila traducator- fara activitatea din art 2 din l178/97- min justitiei Lu-Ann Lu-Ann Buna ziua, Va rog, poate este cineva care sa ma indrume,deoarece nu sunt sigura de un lucru. Sunt absolventa franceza-romana si,de curand, m-am inregistrat ... (vezi toată discuția)
Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)