avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Confidentialitatea unei societati de recuperari..
Discuție deschisă în Executare silită

Confidentialitatea unei societati de recuperari..

Buna ziua, pe scurt situatia mea este urmatoarea: detin un credit de nevoi personale fara giranti/ipoteca in valoare de ~ 20.000RON contractat in anul 2007 la care nu am mai putut achita ratele de la inceputul lui 2010. Am 23 ani, studenta in ultimul an, nu mai sunt angajata din decembrie 2009 si nu am nici o sursa de venit lunar. Creditul a fost obtinut cu usurinta desi aveam o varsta foarte frageda si doar 1 luna (!!!) lucrata pe cartea de munca. Datorita neachitarii ratelor, contractul meu a ajuns la firma X de recuperari creante, cred ca este inca in stadiul "early" , nu a fost cesionat, asta m-a lasat sa inteleg Dra care ma tot suna. Am raspuns mereu la apelurile lor, nu m-am dat disparuta etc. Surpriza a venit insa ieri cand primesc un telefon din partea mamei (familia mea nu este in cunostinta de cauza asupra situatiei mele bancare - a fost alegerea mea proprie si personala!) . Un agent de field de la firma X , "ofiter colectare" a facut o vizita si a lasat un plic la usa. Eu neoficial, nu mai locuiesc la acea adresa (doar familia mea locuieste acolo). Pe plicul nesigilat era scris de mana cu un scris absolut execrabil : "Sunati urgent (..) Dosar propus pentru executare silita!". In interiorul plicului, o noua ordonanta de plata asemanatoare celor pe care le-am tot primit.
Din cate stiu eu, acest gen de firme ar trebui sa ofere confidentialitate 'clientului'/debitorului. Inteleg sa imi lase plicuri, sa ma preseze si sa-si faca job-ul.. dar nu sa puna astfel de informatii LA VEDERE. Niciodata nu am vrut sa implic familia in chestiunile mele personale,iar acest eveniment mi-a creat reale probleme personale. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa ii abordez ca sa ii fac sa inteleaga ca oricat de persuasivi ar fi, pe orice ton ar vorbi sau orice trucuri ar folosi , confidentialitatea trebuie respectata! Avand in vedere ca nu am salariu in momentul de fata si nici macar 1 bun mobil pe numele meu (ca sa nu mai vorbim de imobile..) nu cred ca nu ar fi o "afacere" pentru ei sa ma execute acum... Multumesc pt timpul acordat precum si pt. eventualele sugestii :)#-o

Alte discuții în legătură

Credite nevoi personale mrs templar mrs templar buna ziua ,am luat si eu 2 credite de nevoi personale in euro de al 2 banci ,bani pe care iaminvestit in ceva insa nu me numele meu ci al sotzului,din noiebrie ... (vezi toată discuția)
Executarea silita (judecatoreasca) littlemissnobody littlemissnobody Buna, fac si eu parte din multimea de romani ce nu si-au mai platit creditul la banca. Am avut un credit imobiliar si unul de nevoi personale. In 2010 am ... (vezi toată discuția)
Hartuire din cauza unui credit Incognito2 Incognito2 Problema mea sta in felul urmator: Am luat un credit de la ICredit si am ajuns in imposibilitatea se a-l mai plati asa cum trebuie-100Ron/sapt-si s-au cam ... (vezi toată discuția)